haon-sportoldal

2007.12.26. 10:07

A 2007-es év kiemelkedő megyei sporteseményei VIII. (augusztus)

<p>Augusztus 1. Egyetlen rövidzárlat döntött: az Elfsborg 1–0-ra legyőzte a Lokit Debrecenben.</p>

Kemény volt a svéd acél

Augusztus 1. Egyetlen rövidzárlat döntött: az Elfsborg 1–0-ra legyôzte a Lokit Debrecenben. Hatalmas várakozás elôzte meg a DVSC-TEVA–Elfsborg labdarúgó Bajnokok Ligája összecsapást, ennek megfelelôen telt ház fogadta a csapatokat az Oláh Gábor utcai stadionban.

A hangulatról csakis felsôfokon lehetett beszélni, óriási hangorkán közepette kezdôdött a találkozó, ám végül a venségek nyertek.

A kosarasok is elkezdték

Augusztus 1. A Walke Károly irányította DEKE-hez rutinos, neves játékosok is csatlakoztak. Augusztus 1-jén megkezdte a felkészülést a Debreceni Egyetem Kosárlabda Egyesület (DEKE) együttese a 2007/2008-as bajnoki évadra, amelyben az NB I. B csoportjában szerepel a társaság.

Egy álommal szegényebben

Augusztus 9. Szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg a bíró az Elfsborg ellen idegenben a Lokit, mely kiesett, pedig nem volt gyengébb ellenfelénél (a visszavágón: 0–0).

Egy álommal ismét szegényebbek lettünk: a DVSC-TEVA labdarúgócsapata egy nála semmivel sem jobb csapat ellen kiesett a Bajnokok Ligájából, s még vigaszágon sem indulhatott az UEFA-kupában.

Így svédek játszottak a Valencia ellen a BL-selejtezô harmadik körében, a Loki pedig ismét a vártnál korábban búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Karneváli presztízscsata

Augusztus 20. Erôs, kiegyensúlyozott mezôny várta a Debrecen Nagydíjra kilátogató szurkolókat. A hagyományokhoz hűen az augusztus 20-ai sportesemények legkiemelkedôbb rendezvénye a salakmotoros Debrecen Nagydíj volt, amit idén már a 33. alkalommal szerveztek meg.

A Gázvezeték utcai stadionban hat ország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Csehország és Magyarország versenyzôi mérték össze erejüket.

Kezdetnek nem volt rossz

Augusztus 31. A DVSC-Aquaticum alakulata a Hódmezôvásárhely ellen 35–29-es gyôzelemmel indította a bajnoki szezont. A DVSC-Aquaticum—Hódmezôvásárhely összecsapással kezdetét vette a nôi kézilabda-bajnokság 2007/2008-as idénye, így a debreceni szurkolók rögtön tiszta képet kaphattak arról, miként sikerült a felkészülésük a kedvenceknek: nos, kezdetnek nem volt rossz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!