haon-sportoldal

2007.11.23. 21:54

Bosszantó pontvesztés a Megyeri úton

<p>Budapest - A Soproni Liga 15., őszi zárófordulójában a tabella 3. helyén álló DVSC-TEVA a 4. pozíciót elfoglaló Újpest FC vendégeként a Szusza Ferenc-stadionban lépett pályára. <dia width="430" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jpest_Debrecen_labdar_g__m_rk__337_z_s_200/Bildseite1.shtml , SERIE ,430,690)"><IMG SRC="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" BORDER="0" WIDTH="13" HEIGHT="13" ALT="Újpest-Debrecen labdarúgó mérkőzés 2007.11.23." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Ute-Dvsc%20focimeccs-cZZs.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az utóbbi években presztízsütközetté fejlődött rangadó tétje nagyon nagy volt, hiszen az összecsapás előtt a csapatok egyforma pontszámmal álltak a pontvadászatban és a téli szünet előtt mindkét fél a pontjai gyarapítása miatt szállt harcba.

Helyzetek sora

Ahogy azt már a szurkolók megszokhatták, Miroslav Beránek ismét meglepetéssel szolgált az összeállítást illetően, hiszen taktikai okokból kimaradt a kezdőcsapatból a válogatott Dzsudzsák Balázs, a csapatkapitány Sándor Tamás és az utóbbi időkben rendre gólerős Kerekes Zsombor is, viszont Ibrahim Sidibe újfent balhátvédként kapott lehetőséget a cseh trénertől.

Az első percek kezdeti újpesti dominanciája gyorsan elillant, a Loki átvette a meccs irányítását és nem csak azzal törődtek a vendégek, hogy a hazaik ne kerüljenek Csernyánszki kapuja közelébe, hanem veszélyes helyzeteket is kialakítottak.

 Ezek a lehetőségek nem csak esélyek, hanem igazi ziccerek voltak, Leandro és Vukmir egy-egy alkalommal, míg a góllövőlista vezetője, Kouemaha kétszer is gólt szerezhetett volna, ám vagy az irányzékkal volt baj, vagy Balajcza védett bravúrral. Az, hogy gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő, a lilák számára volt hízelgő, hiszen ha több góllal vezetett volna a Loki, a hazaiak akkor sem szólhattak volna egy rossz szót sem.

Kár volt a végéért

A szünet után nem változott a játék képe, a debreceniek kezében volt az irányítás, mindössze annyi változás történt, hogy igazi ziccereket nem tudtak kialakítani a piros-fehérek, viszont gólnak örülhetett a több száz Loki-hívő a Szusza Ferenc-stadionban; Leandro szabadrúgásból elért bombagólja sokáig beszédtémát szolgáltat majd a szurkolók körében.

A félidő derekáig nem tért magához a góltól kapott sokktól az Újpest, ám a hajrában sebességet váltottak a hazaiak. Való igaz, a debreceni térfélen folyt a küzdelem, de túl nagy veszélyt nem jelentettek Csernyánszki kapujára, igaz a vendégek pedig már alig-alig jutottak el Balajcza kapujának előterébe.

Egy szöglet után csak az asszisztens és a játékvezetőn múlt, hogy nem egyenlítettek a lilák, hiszen Vermes fejese után áthaladt a gólvonalon a labda, de az utolsó percben már nem volt menekvés. Ismét egy rögzített szituáció következett, a beívelt szabadrúgást nem tudták kifejelni a hajdúságiak, a labda Korcsmár elé került, aki nem hibázott.

A meccs lefújása után az újpestiek örülhettek az egy pontnak, míg a debreceniek csakis magukat hibáztathatják az eredmény miatt, hiszen ha jobb százalékban értékesítik a kidolgozott helyzeteket, illetve jobban összpontosítanak a hazaiak rögzített szituációinál, akkor 3 ponttal gazdagodhattak volna.

Bár a tabella első két helyezettje, az MTK és a Budapest Honvéd még nem játszotta le utolsó őszi mérkőzését, így a ponthátrány még kérdéses, de az már biztos, hogy a Loki a 3. helyről vág neki a téli szünet után a bajnokság folytatásának.

Tények

Újpest – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Szusza-stadion, 5500 néző. Vezette: Kassai (Erős, Vámos)
Újpest: Balajcza – Vermes, Korcsmár, Böjte, Kiss Z. (Nagy O. 80.) – Sándor Gy., Habi, Pető – Kovács Z., Theobald (Kisznyér 86.), Tisza
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bernáth, Mészáros, Komlósi, Sidibe – Dombi (Demjén 91.), Vukmir, Kiss Z., Leandro (Dzsudzsák 65.) – Kouemaha, Rudolf (Kerekes 75.)
Gólszerzők: Korcsmár (90.), illetve Leandro (51.)
Sárga lap: Pető (37.), Kiss Z. (újp. 45.), Rudolf (70.)
Gólok története
51. perc: A Kouemaha letaglózásáért megítélt szabadrúgást Leandro 17 méterről középről bal külsővel a kapu bal oldalába bombázta (0-1).
90. perc: bal oldalról íveltek szabadrúgást a debreceni kapu elé, a védők nem tudták kifejelni a labdát, ami Korcsmár elé került, aki 5 méterről a léc alá bombázott (1-1).

  • Percről percre
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!