haon-sportoldal

2007.11.12. 14:33

A termek legjobb focistái

<p>Debrecen - Szerdától szombatig nemzetközi futsal-torna a Főnix Csarnokban.</p>

Rangos sporteseménynek ad otthont az ötödik születésnapját ünneplő Főnix Csarnok: a világ élvonalába tartozó nemzetközi csapatok mérik össze tudásukat szerdától a háromnapos barátságos futsal-tornán: Brazília, Irán, Magyarország és Törökország válogatott futsal focistái lépnek a pályára.

A legjobbak

Brazília háromszoros világbajnok, az ide érkező sportolók Európa legjobb klubcsapataiban játszanak. Kétségtelen, nemcsak a világ legeredményesebb, hanem a legszebb játékát is a dél-amerikaiak produkálják. Nem csoda, ha rendezvényeken hamar a közönség kedvenceivé válnak. Játékukat most mi is élőben csodálhatjuk meg. Irán csapata Ázsia bajnoka, de technikás játékstílusa miatt „Ázsia braziljainak” is nevezik őket, Törökország pedig hatalmas léptekkel tör előre a futsalvilágban. Magyarország is az élvonalba tartozik: évek óta a világranglista első 12 nemzete között szerepel, a nemrég befejeződött Világkupán negyedik helyezést ért el Kozma Mihály szövetségi kapitány vezetésével, aki 2003-tól látja el feladatát a válogatott mellett.

Milliók játsszák

Ezt a sportot Brazíliában és több nyugat-európai országban már milliók játsszák, Magyarországon még nem ennyire elterjedt, de egyre többen ismerik és szeretik meg a látványos, gyors, pörgős játékáért. A futsal a futball és a sala (vagyis terem) szavak összetételéből létrejött elnevezés, magyarul nevezhetjük teremfocinak is. A játékosok száma 4+1, és taktikai elemeiben a kosárlabdához vagy a jégkoronghoz hasonlít. A labda itt kisebb és könnyebb, mint a normál fociban, így gyorsítja a játékot, növeli a lehetőségeket, könnyebb lekezelni. A nagypályás labdarúgás nagyágyúi közül is sokan a futsalban kezdtek például Ronaldo, Zico, Sócrates, Ronaldinho és Eduardo Costa is.

A hazai futsal-bajnokság több évtizedes múltra tekint vissza. A sportág első Világkupáját Budapesten rendezték, s ezen a magyar válogatott győzött is. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a futsal tornák hangulata gyorsan kivívja a közönség elismerését. Igazán izgalmas meccsnek ígérkezik a Brazília–Irán összecsapás, ugyanis a nemrég befejeződött Világkupa első és második helyezettje most először találkozik újra. Persze a csúcs a magyar–brazil lesz...

Bérlet is van

A Főnixbe a napijegy 1500 forintba, a bérlet a torna valamennyi mérkőzésére 4000 forintba kerül, jegyek kaphatók a Főnix Csarnokban, a Kölcsey Központban és az Ticketpro hálózatában.

Kapcsolódó anyagok:

  • Magyar–brazil a Főnixben!
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!