haon-sportoldal

2007.10.29. 21:03

Európai szintű volt az Arena-kupa

<p>Hajdúszoboszló – Korábban még soha nem rendeztek akkora úszóversenyt Magyarországon, mint amilyen a kilencedik alkalommal megtartott hajdúszoboszlói nemzetközi Arena-kupa volt.</p>

Tíz ország 63 klubjából 722 versenyzője, köztük 283 külföldi induló állt rajtkőre a szoboszlói Árpád Uszodában, márpedig ilyen népes mezőny korábban még egyszer sem gyűlt össze hazai rendezésű viadalon – árulta el a Napló számára nem kis büszkeséggel Ludmány László, a versenyt rendező Árpád SE vezetője, nemzetközi versenybíró.

Mint mondta, európai szintű, és színvonalú volt az idei kétnapos erőpróba, hiszen a kontinens többi országában is ritka az ilyen nagy létszámú verseny. Éppen ezért örömteli, hogy a házigazda Árpád SE úszói is remekeltek: versenyzői három első, két második, és öt harmadik helynek örülhettek.

Az időeredmények alapján különösen az egyaránt aranyérmet szerző, s ezzel a legjobb hazai indulónak megválasztott Sarkadi Anna, és Varga Péter brillíroztak. Rajtuk kívül a szintén első helyen célba érő Szabó Gergő, valamint a dobogóra álló Bulyáki Péter, Kaluha Nadin Lilla, Hudák István, illetve a fiú és leány gyorsváltó csapat tagjai nyakába került érem.

Ugyanez megyénk többi szakosztályának indulói közül a debreceni Ezüst Hullám SE versenyzőjének, Nagy Zsófiának sikerült még, aki a dobogó második fokára állhatott fel.  

A tények

A IX. Arena-kupa hajdú-bihari éremszerzői

100 m gyors. 1991: 1. Szabó Gergő (Árpád SE). 1996: 3. Bulyáki

Péter (Árpád SE).

100 m mell. 1995: 1. Varga Péter (Árpád SE). 1996: 2. Nagy

Zsófia (Ezüst Hullám SE).

100 m hát. 1991: 3. Hudák István (Árpád SE). 1994: 2. Kaluha

Nadin Lilla (Árpád SE). 1996: 2. Bulyáki Péter (Árpád

SE).

100 m pillangó. 1991: 1. Sarkadi Anna (Árpád SE). 1995:

3. Varga Péter (Árpád SE).

8x50 m gyorsváltó. Fiúk: 3. Árpád SE. Lányok: 3. Árpád SE.

- Faragó László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!