HAON - Sport - DVSC

2019.02.10. 17:39

DVSC: Kisvárda – nagy égés

Debrecen - Az enerváltan futballozó DVSC három góllal kikapott az újonc otthonában, és lecsúszott a dobogóról.

Debrecen - Az enerváltan futballozó DVSC három góllal kikapott az újonc otthonában, és lecsúszott a dobogóról.

Zsinórban négy mérkőzésen nem kapott gólt a Loki a szombati, kisvárdai bajnoki előtt, azaz abban bízhattak a hajdúsági szurkolók, hogy védekezéssel nem akad gondja Herczeg András csapatának. A vendégek elég foghíjasan álltak ki az újonc ellen, ugyanis eltiltás, illetve sérülés miatt hiányzott az alapcsapatból Haris Attila, Kinyik Ákos és Nagy Sándor, de nem számíthatott a mester Csőszre és Jovanovicra sem, emellett Tőzsér sem százszázalékos állapotban lépett pályára.

Sok hiba az elején

Mi tagadás, borzasztóan sok hibával kezdett a Debrecen, elképesztően pontatlanul futballoztak a fehér mezesek. Sokkal lendületesebben és akaratosan ugrott neki ellenfelének a Várda, a hajdúságiak pedig mintha nem találták volna a megfelelő ritmust.

Bő negyedóra elteltével magához tért a DVSC, és Szécsi, valamint Takács Tamás is helyzetbe került, gól azonban nem született.

Kassai Viktor játékvezető bőszen osztogatta a lapokat, pedig annyira nem volt szikrázó az összecsapás. Úgy tűnt, a szünet közeledtével, hogy nem esik találat egyik oldalon sem, ám három perc alatt összeomlott a Loki.

A 42. percben a jó helyen lévő Sztavrosz Cukalasz lőtt közelről a hálóba egy lecsorgó labda után, majd három minutummal később Pavlo Lukjancsuk lőtt bődületesen nagy gólt 20 méterről. A bombaerősen megrúgott labda védhetetlenül vágódott a léc alá. Az utolsó percek tehát még tovább tépázták a cívisvárosiak önbizalmát.

A második félidőben roppant magabiztos Kisvárdát láthattunk, a Loki sokszor a labdához sem tudott hozzáférni, úgy pedig nehéz szépíteni...

Az 56. percben a korábban a DVSC-ben is megfordult Horváth Zoltán erőszakos gólt szerzett, megpecsételve ezzel a vendégek sorsát.

A Debrecen csak kóválygott a pályán, teljesen kiábrándítva a szép számmal megjelent Loki-tábor tagjait.

Az Újpest elleni meccs után ezúttal sem ment tehát a gólszerzés a vendégeknek, és szombaton a védekezésük is csődöt mondott.

A súlyos vereséget szenvedő DVSC ezzel az eredménnyel lecsúszott a dobogóról a negyedik helyre, ugyanis a Budapest Honvéd nyert.

A folytatás sem lesz könnyű a cíviseknek, hiszen nagy rangadót vívnak szombaton az éllovas Ferencvárossal a Nagyerdei Stadionban. A zöld-fehérek ellen kellene megtalálni a góllövő cipőt, és a védelmet is stabilizálnia kell a szakmai stábnak. Szép kihívás lesz.

TN


OTP Bank Liga, 20. forduló

Kisvárda FC–DVSC 3–0 (2–0)

Új Kisvárdai Stadion, 1542 néző, Vezette: Kassai (Bornemissza, Garai)

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári – Seco (Ilics 72.), Karaszjuk, Cukalasz (Gosztonyi 78.), Lucas, Grozav – Horváth Z. (Sassá 88.)

DVSC: Kosicky – Bényei (Avdijaj 46.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Kusnyír, Tőzsér, Bódi (Kuti 77.) – Szécsi, Takács (Damásdi 58.)

Gól: 1–0 Cukalasz (42.), 2–0 Lukjancsuk (45.), 3–0 Horváth Z. (56.)

Sárga lap: Grozav (17.), Vári (21.), Kusnyír (24.), Lucas (31.)

Mesterszemmel

Dajka László: Jól kezdtünk, de kimaradtak a lehetőségeink, majd 15-20 percre az ellenfél átvette a játék irányítását, akkor nekik is megvoltak a helyzeteik, de azok is kimaradtak. Fontos volt, hogy mi lőttük az első gólt, utána bátrabbak lettünk.

Herczeg András: Az első félidő első 20 percében nagyon gyengén kezdtünk, borzasztó sok hibánk volt: eladott labdák, rossz megoldások. Utána feljöttünk, majd kaptunk egy nagy egyéni hibából egy gólt, utána pedig egy bombagólt. A második félidőben megpróbáltunk mindent megtenni, de semmi nem jött össze, megérdemelten nyert a Kisvárda.


[related-post post_id="4136503"]

[related-post post_id="4137355"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!