PR cikk

2020.03.03. 09:15

Mi az a darálós wc?

Magyarországon is egyre elterjedtebbé válik ez az elmés találmány, ami darálós wc néven vált ismertté. Ez a készülék lehetővé teszi azt, hogy oda is komfortot vigyünk, ahova egyébként nem lehetne. Hogyan is lehetséges ez?

Ez a berendezés a szennyvízben lévő darabos szennyeződést felaprítja, homogenizálja, majd egy vékony, általában 32 mm-es csövön elszivattyúzza. Mivel nyomással dolgozik, így a szennyvizet át is tudja emelni. Ennek akkor van jelentősége, amikor csatornaszint alatt szeretnénk mellékhelyiséget, fürdőszobát kialakítani. Adott egy pince, szuterén, vagy egy garázs és ezzel a készülékkel könnyen, viszonylag olcsón és egyszerűen kialakíthatunk egy vizesblokkot.

A másik nagy felhasználási területe a még mindig nagy számban lévő komfort nélküli lakások korszerűsítésénél van. Számtalanszor előfordul, hogy a lakásban nincs megfelelő átmérőjű cső a hagyományos WC kialakításához. Ilyenkor a 110 mm-es csövet kell levinni az emeletről, amit lássuk be nem egyszerű

mutatvány. Az alattunk lakó nem járul hozzá, a statikus nem engedélyezi a födém áttörést, vagy egyszerűen nincs mire rákötni. Viszont minden lakásban kell lennie egy vékonyabb lefolyó csőnek.

Erre már rá lehet kötni a darálós wc készüléket. Telepítéséhez, beszereléséhez nincs szükség mások engedélyére, hozzájárulására. Szinte órák alatt

komfortosíthatja vele a lakását, vagy üzlethelyiségét. Nem is beszélve a költségekről, hiszen egy ilyen készülék ára töredéke egy bontással, födémáttöréssel járó munkálatnak. Ezt a berendezést a kényszer szülte. A második világháború utáni fellendülés éveiben Párizsban égető szükség volt a komfortos lakásokra. Ekkor jelent meg az SFA cég a SANIBROUY nevű termékükkel, ami mára Nyugat-Európában köznevesült. Azóta rengeteget fejlődött és sok újításon

ment keresztül. Mára már csendes, kifinomult és üzembiztos berendezések lettek.

Kétségtelen tény, hogy a darálós wc egy kompromisszum megoldás. De még mindig sokkal jobb, mintha nem lenne komfortunk a lakásban, üzlethelyiségben.

A darálós wc elterjedésével már egyre több tervező és szerelő ismeri ezt a berendezést. Több nagy márka is képviselteti magát ebben a témában, ABS, ALFÖLDI, GRUNDFOS, SFA, WILO. Érdemes ezeket a minőségi termékeket megvásárolni, mert hosszútávon meghálálja magát. Nagy múltú gyártók, saját fejlesztésekkel, újításokkal.

Itt is igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Az olcsó, általában kínai készülékek inkább csak bosszúságot okoznak a megbízhatatlanságukkal. Érdemes tehát jól ismert, régóta a piacon lévő típust választani.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!