HAON - PR cikk

2013.07.30. 09:29

Formás találkozás

Együttműködési megállapodást kötött a Traktorhúzó Európa Kupa magyarországi versenyének szervezőivel a Hungaroring Sport Zrt. A kontraktust Dr. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.

Együttműködési megállapodást kötött a Traktorhúzó Európa Kupa magyarországi versenyének szervezőivel a Hungaroring Sport Zrt. A kontraktust Dr. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.A 28. Formula 1 Magyar Nagydíj előestéjén, július 24-én szentesített együttműködés egymás versenyeinek népszerűsítését célozza. Így találkozik tehát a mezőgazdaság „Formula 1"-es sorozata az autósport csúcskategóriájával, a Formula 1-es száguldó cirkusszal.

A II. Hajdúsági Expo keretén belül augusztus 17-18-án Hajdúböszörményben megrendezésre kerülő Traktorhúzó Európa Kupa magyar viadalán nyolc ország versenyzői állnak majd rajthoz. Magyarország először tavaly adott otthont ennek a sorozatnak. Az Európában egyedülálló erőpróbán épített versenytraktorok vesznek részt két kategóriában, a Modifiedban (4,5 tonnás gépek) és a Super Stockban (3,5 t). A futamok során a traktorok 24 tonnás súlypadot húznak magukkal száz méter hosszan. Erő, dinamika, látványosság és pokoli küzdelem jellemzi a viadalokat.

A magyar verseny fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Klaus Riedel követ, Németországi Szövetségi Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!