HAON - Legfontosabb

2019.01.12. 19:16

Csak a segítségnyújtás

Berettyóújfalu - Régről, a szülői házból ered Csorba Emese karitatív szemlélete.

Berettyóújfalu - Régről, a szülői házból ered Csorba Emese karitatív szemlélete.

A fiatal vállalkozó szülei egy kis faluban nevelkedtek, édesapja, Csorba György kezdetben kereskedelemmel, majd a ’90-es években vendéglátással kezdett foglalkozni. Az édesapa soha nem felejtette el honnan indult és családjával együtt szívesen jótékonykodott. Támogatta Berettyóújfaluban az egészségügyet, több helyi sportegyesületet, a kultúrát és a nehéz körülmények között élőket is. Csorba György tragikus hirtelenséggel hunyt el 2014-ben. Lánya azóta édesapja nyomdokaiba lépett, hagyományait és karitatív munkáját tovább élteti.

A közelmúltban hasznos sporteszközökkel gazdagította a Berettyó Ökölvívó Egyesületet, pénzadománnyal segítette a bárándi birkózó szakkört, kültéri pavilont ajándékozott a berettyóújfalui Csiga-Ház Szociális Szolgáltató Intézmény ellátottjainak, konditermében ingyen edzési lehetőséget biztosít hátrányos helyzetű fiataloknak, valamint édesapja hagyományait követve nagyobb összeggel támogatta a „Gróf Tisza István Kórház műszerezettségének javításáért” Alapítványt. Több mint három éve tagja a Bihari Múzeumért Alapítvány felügyelő bizottságának.

Emese elmondása szerint különleges, örömteli pillanatokat él meg, amikor a megajándékozottak átveszik az adományokat. Annak ellenére szorít időt a jótékonykodásra, hogy közben rengeteg a teendője.

A vállalkozó több lábon áll, édesanyjával éttermet üzemeltet, edzőtermet működtet, valamint egy távközlési cégénél értékesítő és tanácsadó immár 10 éve. Munkája során naponta találkozik emberi sorsokkal, családi gondokkal. Ahogy fogalmazott, ezek a helyzetek segítik kialakítani értékrendjét, ezért is tartja fontosnak, hogy ha valaki megteheti, lehetőségeihez mérten segítsen másokon. Régóta dédelgetett álma az is, hogy egyszer majd csak a segítségnyújtással foglalkozhasson, ezért első lépésként jövőbeni tervei között szerepel egy karitatív tevékenységekkel foglalkozó egyesület életre hívása.

Édesapja nevét nem felejti a város

Emese, édesanyja és testvérei rendkívül büszkék arra, hogy az egykori családfenntartó, apa és férj mennyire értékes ember volt. Éppen ezért is fontos számukra hagyományai, segítőszándékának tovább örökítése. Berettyóújfalu sem felejtette el a vállalkozó nevét, hiszen városi kitüntetést, Csorba György díjat kaphat, aki a város gazdasági életét vállalkozóként, őstermelőként, üzleti szolgáltatóként hosszú idő óta gazdagítja, egyúttal hozzájárul a város közösségeinek működéséhez, értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához. Lánya úgy gondolja, ha vállalkozásuk fejlődni tud, a segítség is egyre több emberhez tud eljutni. Ezért dolgozik nap, mint nap.

- Kogyilláné H. Szófia -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!