HAON - Legfontosabb

2018.08.08. 09:57

Jó szándékú vámpírok várják a hajdú-bihari véradókat

Hajdú-Bihar - Az augusztusi hőséggel megérkeztek a különleges véradások is, most segíthetnek a donorok feltölteni a vérkészleteket augusztus 20. előtt úgy, hogy közben ajándékokat kapnak és jól szórakoznak.

Hajdú-Bihar - Az augusztusi hőséggel megérkeztek a különleges véradások is, most segíthetnek a donorok feltölteni a vérkészleteket augusztus 20. előtt úgy, hogy közben ajándékokat kapnak és jól szórakoznak.

Hagyománnyá vált, ezért Hajdúböszörményben idén is kiérdemlik az ajándékbelépőt a véradók a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupára a véradásukat követő napra. Augusztus 10-én 8 óra 30 perc és 16 óra között várják a véradókat a Vöröskereszt véradókamionjában, amely légkondicionált helyiségeivel az expo nulladik napján leparkol a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium elé. Az iskola épületében is kellemes körülményeket ígérnek a szervezők másnap, az augusztus 11-én 10-től 14 óráig tartó véradáson.

A vöröskeresztesek igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy kifejezzék a társadalom megbecsülését az önkéntes véradók tettéért. Berettyóújfaluban is lesz erre alkalom augusztus 12-én a Bihar Termálliget Strandfürdőben, hiszen nem kell jegyet venniük azoknak, akik vért adnak a 11 órától 16 óráig tartó véradáson.

Ingyen beléphet Strandsylvaniába

Akcióba lendülnek a vámpírok Polgáron! Augusztus 11-én 9 óra és 14 óra 30 perc között ugyanis ők is várják az életmentő szándékú donorokat a városgondnokságon. A naptejjel bekent, magukat jelmezes polgári gyermeknek, úrnak, hölgynek álcázó vámpírok minden donort ingyen meghívnak Strandsylvaniába, azaz a polgári strandfürdőbe  a véradás napján. Itt a tősgyökeres vámpírnapi véradók letesztelhetik, ugyanolyan jók-e véraláfutásban, vérátömlesztésben, vérnyomásban, vérkeringésben, ne adj’ Isten vérszívásban és vérmérgezésben, mint korábban. Ám ezen túl is lesz meglepetés: a huncut kis lények a nap véradói között kisorsolnak egy kétnapos ajándékutalványt Hévíz egyik hotelébe, a Tófürdőbe szóló belépőjeggyel együtt.

Minden napra jut véradás

A szervezők most is kérik a véradókat, hozzák magukkal személyi irataikat és TAJ-kártyájukat, valamint fogyasszanak bőségesen folyadékot a donáció előtt és után. Akinek nem felelnek meg az említett véradások helyszínei vagy időpontjai, még 14 másik közül választhatnak, amelyekkel Debrecenbe és a megye településeinek központjába költöznek ki a vöröskeresztesek. Szeretettel várnak minden olyan helybélit és nyaralót, aki vért adhat, mert a szabadságolások és a közelgő nemzeti ünnep idején megnő a vérigény, a donorszám pedig csökken.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!