HAON lakóhelyem

2018.06.07. 18:39

Műfüves pályát kaptak az ovisok Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Már egész fiatalon megismerhetik és megszerethetik a csapatsportokat a hajdúszoboszlói Lurkó Óvoda növendékei, amelyre az intézmény udvarán, csütörtökön átadott pálya ad lehetőséget.

Hajdúszoboszló - Már egész fiatalon megismerhetik és megszerethetik a csapatsportokat a hajdúszoboszlói Lurkó Óvoda növendékei, amelyre az intézmény udvarán, csütörtökön átadott pálya ad lehetőséget.

A napokban adták át a Lurkó Óvoda udvarán felépített új műfüves pályát, így az gyerekek már egész fiatalon megismerhetik és megszerethetik a csapatsportokat. A mintegy 12 millió forintból megépült pályán focizni, kézilabdázni, kosárlabdázni és röplabdázni is lehet.

Hasznukra válik

Bodó Sándor, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az átadón elmondta, a sport minden életkorban fontos, az azonban még lényegesebb, hogy már az óvodában megszeressék a gyerekek a mozgást. Kifejtette, a cél, hogy egy egészséges társadalom jöjjön létre, aminek az egyik alapja a rendszeres mozgás.

Fotók: Derencsényi István

- Úgy vélem, a lelki egészséget csak úgy lehet elérni, ha fizikailag is egészséges az ember. Ez a pálya ráadásul alkalmas arra, hogy a kicsik minél több csapatsportot kipróbáljanak, valamint ezáltal megtanulhatnak együtt dolgozni is. Az egyéni sportokkal szemben ugyanis a csapatsportok lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos társadalmi normák, mint például a közös munka, vagy egymás támogatása, kialakuljanak és megerősödjenek a kicsikben – foglalta össze az államtitkár.

Összefogás is kellett

Az önkormányzatnak és a helyi vállalkozóknak is köszönetet mondott dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, ugyanis az ő segítségük és hozzájárulásuk nélkül nem építhették volna fel a pályát. Hozzátette, országosan ez volt a 276. pálya, amit az alapítvány átadott. A programban ma már 50 ezer gyerek, és több mint 2,5 ezer óvodapedagógus vesz részt, utóbbiak pedig egy tanfolyamot is elvégezhettek.

Nagy Marianna óvodavezető hozzátette, nagyon örülnek annak, hogy egy ilyen pályájuk lehet, ami a példátlan összefogás nélkül nem jöhetett volna létre.

BR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!