HAON - Kultúra

2018.08.29. 18:09

Kabaiak kincses évtizede

Kaba - Telt házas könyvbemutató is volt a Káposztás Napon.

Kaba - Telt házas könyvbemutató is volt a Káposztás Napon.

– Több mint egy évkönyv, ami mindenkinek mást fog jelenteni – jelentette ki a Kincses évtizedünk 2007-2017 című könyv bemutatóján a kiadvány főszerkesztője, Váradi Istvánné. A Kabai Káposztás Nap keretében megtartott rendezvényen a helyi Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tíz évét felölelő kötetet ismertette a korábbi intézményvezető, aki úgy érzi, valójában csupán e kiadvány elkészültével érzi, hogy nyugdíjba vonult az iskolaigazgatói székből.

Szerkesztőtársaival, Papp Judittal, Papp Mártával és Makuláné Szanyi Lillával már az anyaggyűjtés során szembesültek vele: szűkíteni kell a tartalmon szövegileg és képileg egyaránt. Csak fotókból négy-ötezret néztek át. Végül 355 kép, plusz 32 gyermekmunkáról készült fotó került a könyvbe.

A könyvben – amelynek címében a kincsestár magára az intézményre utal – már hagyományosan tíz esztendőt publikálnak, először húsz éve az iskola két évtizedes évfordulójára készült hasonló mű, majd tíz éve a következő, tudtuk meg a harmadik kötetet jegyző, s azt telt ház előtt bemutató Váradi Istvánnétól.

- Marján László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!