HAON - Jegyzet

2019.02.14. 12:24

Isten éltesse a Bálintokat!

<em>Februárra már nagyjából mindenkinek sikerült kihevernie a karácsonyi giccsparádét, a díszkivilágítások, karácsonyfák és ünnepi extra akciók már sehol sincsenek, de nem maradunk sokáig cukormáz nélkül.</em> Kiss Dóra írása.

Februárra már nagyjából mindenkinek sikerült kihevernie a karácsonyi giccsparádét, a díszkivilágítások, karácsonyfák és ünnepi extra akciók már sehol sincsenek, de nem maradunk sokáig cukormáz nélkül. Kiss Dóra írása.

Február elején már áramlanak a szívecskék, a tuti tippek arról, mivel lepd meg a párodat Valentin-napon, és milyen filmet nézz a szerelmesek napján, ha éppen egyedül töltöd az estét, és még Bálint nevű ismerősöd sincs, akivel névnapra koccinthatnátok. Valentin-napi kihagyhatatlan akciók, 1+1 meglepetések és temérdek ajándékötlet csap arcul minket az utcán, az interneten, az újságokban.

Sokan élből ignorálják a szerelmesek ünnepét „nem csak ezen a napon szeretem a páromat” jeligével, mások – engedve a társadalmi elvárásoknak – rózsával, bonbonnal járnak-kelnek a városban, és vannak, akikben nem túl kedves érzéseket hív életre a február 14-i felhajtás. Divatos, átvett ünnep, a virágárusok és ajándéküzletek marketingfogása, és sorolhatnánk még napestig, hogy ki és mennyit profitál az érzelmekből.

Utálhatjuk, szerethetjük, semmibe vehetjük a Valentin-napot, de a legzordabb szívet is átjárhatja egy kis melegség, mikor a villamosmegállóban megpillant egy ifjú Don Juant szívecskés ajándékszatyrot szorongatva, vagy egy munkásruhában hazafelé igyekvő férfit rózsával a kezében. Ők felvállalták a szerepet, s választottjuk Valentinjeként egy kis romantikát csempésznek egy csütörtök estébe.

- Kiss Dóra -


[related-post post_id="4141456"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!