HAON - Jegyzet

2013.04.06. 14:15

Nézőpont: Édesszájú hatéves

<em>Éretlen hatévesként életem első nyári táborozása Bélapátfalvára vitt, ahol mindjárt az első este sikerült magamra haragítani a táborvezetőt</em> - <strong>Petneházi Attila</strong> jegyzete.

Éretlen hatévesként életem első nyári táborozása Bélapátfalvára vitt, ahol mindjárt az első este sikerült magamra haragítani a táborvezetőt - Petneházi Attila jegyzete. Történt ugyanis, hogy a szüleimtől a tíznapos turnusra kapott 20 forint zsebpénzből rögtön a megérkezés után felvásároltam a helyi kantinos komplett Sportszelet-készletét. Na jó, ez így túzlás, maradjunk annyiban, hogy az édességből vettem mindjárt húszat; csakhogy a nagybani beszerzés híre futótűzként terjedt, és pusztán idő kérdése volt, hogy a táborvezető vigvamját is elérje. Ő meg engem ért el, egész konkrétan a fülemet. A szobájába kísért, a bűnjeleket elkobozta, de az igazi büntetés csak utána következett; közölte, hogy eljátszottam a bizalmát, ezért a következő tíz napban szobatársak leszünk...

Ennek már negyven éve, de számomra úgy tűnik, hogy a gyerekek pénzhez való viszonyát tekinve hasonló történet akár napjainkban is megeshetne. Kevés pénzügyi tudást szednek fel a fiatalok otthon, és az iskolában is alig tanítanak erről, így kevés diák van képben a pénz dolgában. Mindez pedig luxus egy olyan világban, ahol (miként tanult barátom szokta volt mondani) "ingyen a szánk se ér össze; be kell csukni"!

Petneházi Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!