HAON - Jegyzet

2008.05.28. 11:34

Rágódjunk a kutyagumin!

<p>Kutyások és kutyaellenesek azt hiszem legalább egy dologban hasonlóképpen gondolkodnak: a kutyapiszok határozottan büdös és bizony nem szívöröm mikor a cipőtalpról kell eltüntetni az intenzíven illatozó ürüléket.<BR /><BR /></p>

A kutyapiszok nem kis indulatokat kiváltó kérdésköre a nagyvárosok megjelenésével egyidejű probléma lehet, hiszen ha valaki a saját udvarán tartja ebét, legfeljebb családtagjait ajándékozza meg egy-egy nem kívánatos csomaggal.

Bezzeg a városi ebek, a térkövezett, aszfaltozott utcák hosszú során, mit tehetnének; oda piszkítanak, ahol rájuk jön.

A gazda pedig legtöbbször elegánsan elsétál ebének piszka mellett, mintha mi sem történt volna, mondhatni csekély a valószínűsége, hogy saját kutyájának gumijába lépne a visszafelé úton.

Mi a megoldás? Mi más: minden gazdi szedje össze kutyájának piszkát! Jómagam mint kutyatartó is ekként teszek, jóllehet a sötét estéken csak szag után találom meg sokszor hová pakolt a kis drágám a társasház udvarán.

Ha meg van a megoldás, nincs is probléma, gondolhatnánk…

Márpedig van!

Azt nem mondhatjuk, hogy városunk utcáin, terein, parkjaiban csak és kizárólag kóbor négylábúak hagyják ott „ajándékukat”. Következésképpen nem minden kutyás szedi össze azt a bizonyos gumit…

Mint kutyatartó, ebbarátnak van egy járható útnak tűnő kompromisszumos megoldásom. A kutyás összeszedi ebe ürülékét, a fenntartó pedig nem feltétlenül félkilométeres körzetbe helyezi ki az utcai kukákat.

 Azt, azért ne várjuk, hogy órákat sétáljon a gazdi a csomaggal míg lel, egy nem kiégett szemeteskukát.

És talán nem csak a kutyagumin kéne rágódnunk időnként, hanem az elhajított csikkeken, flakonokon, csokipapírokon, óvszereken, mert míg a kutya piszka szerves hulladék és egy kiadós eső után nyoma sem marad, addig az előbbiek nem tűnnek el ilyen könnyen…

O.M.ZS

  • Szex a Kartács utcán Kartács utcai helyzetkép 2008.05.26.
  • Tilosban parkolók, és graffiti Debrecen    szégyene 2008.05.19.
  • Bugyi nélkül: fotózás a parkban Jázmin 2008.04.27.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!