HAON - Jegyzet

2007.11.06. 05:52

Elkápráztat-e a „Csillag”?

<p>Debrecen – Számtalan dolog éli manapság reneszánszát: a csőfarmertól kezdve a westerncsizmán vagy a tornacipőn át a bűvös kockáig. <STRONG>Szabó Judit jegyzete.</STRONG></p>

Láttuk újjászületni a harmincas, negyvenes évek (eredetiben igazán jó humorral megáldott) fekete–fehér filmjeit. Több is áldozatául esett az átgondolásoknak, újraforgatásoknak – jelentősen veszítve ezzel varázsából. Aki azonban kizárólag az úgynevezett „remake”–eket látta, akár még viccesnek is találhatta azokat. Egyszervolt műsorokat kezdnek el folytatni: a Knight rider-t, de változik a felállás: David Hasselhoff nem lesz többé Michael Knight.

A tévétorna átvándorolt DVD-re (és minden eddiginél hatékonyabban égeti a zsírt), a Szerencsekerék pedig vergődött még egy darabig valamelyik kereskedelmi csatornán. A kilencvenes évek „sztár” haknis bandái után azonban ismét a tehetségeké a színpad; a Ki mit tud? új verziójának mondható Csillag születik–ben is őket keresik.

Az utolsó Ki mit tud?-ot 1996-ban rendezték. Akkor még nem kísértem figyelemmel ezeket a típusú műsorokat. Az új verzióban a populáris műfajok vesznek részt többnyire: break tánc, néptánc modern köntösben, és a többi. A legnehezebb dolguk úgy gondolom a cirkuszok világának hagyományos szórakoztatóinak, az artistáknak, bűvészeknek, zsonglőröknek van.

A Mátrixon felnőtt nemzedék számára a golyó elől elhajló főszereplő látványa már-már természetes. Ezt a követelményt jóformán lehetetlen felülmúlnia egy, a köztudatban bambuszt és labdákat hajigáló zsonglőrnek, és ma egy bűvész sem valószínű, hogy 3 percben olyat tud mutatni, amitől elámulna a gyermeki szem, nemhogy a sokat látott felnőtt.

-Szabó Judit-

[email protected]

Kapcsolódó anyagok:

  • Céltudatos csillag született
  • Debreceni sztepptáncosok a színpadon
  • Csillag születik - Bíró Gergely
  • "Nekem a színpad lételemem"
  • Saját bőrödben is lehetsz sztár
  • Rekordszámú jelentkező szeretne csillag lenni
  • Polyák Rita céltudatosan a csillagok felé tör

    Polyák Rita szombaton a legtöbb szavazattal jutott tovább, a Csillag születik műsorában. Óráról csengetnek éppen, amikor az Ady Endre Gimnáziumba lépek; Polyák Ritát kutatom.

    Kisebb sikolyok, óriási ölelések, öröm és boldogság övez egy magas, vékony lányt. Ő az. Az aulában folyamatosan megállítják a diákok, hogy gratuláljanak. A tanárok is el-elragadják, kérdeznek és örülnek...
    További részletek itt!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!