Jól szerepeltek a bocskais diákok a programozóversenyen

Hajdúböszörmény - A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapata 3. helyezést ért el a hetedik alkalommal megrendezett Visual Thinking LabView programozó versenyen.

Hajdúböszörmény - A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapata 3. helyezést ért el a hetedik alkalommal megrendezett Visual Thinking LabView programozó versenyen.

A háromfordulós versenyre 110 csapat nevezett. Az intézmény csapata 6. helyen jutott az országos döntőbe. Valós, az ipari környezetben is felmerülő problémákat oldottak meg. Szenzorokat kellett építeniük, tesztelniük és programozniuk. Az április 26-án megrendezett döntőben a bocskais diákok szakgimnáziumi és szakközépiskolai csapatokat megelőzve végeztek a 3. helyen. A csapat tagjai: Forgács Benjámin, Barak László 12/E és Ecsedi Boglárka 9/E osztályos tanulók. A csapatot Oláh Tibor készítette fel.

Idén Kecskeméten rendezték meg április 14-én a Robotprogramozó csapatverseny országos döntőjét. A regionális fordulóból az iskola négy csapata jutott be az országos döntőbe. A versenyre a három kategóriában összesen 98 csapat nevezett. A döntőbe összesen 32 csapat jutott be. A zsűri elmondása szerint egy igen szoros mezőny mérette meg magát ezen a versenyen. Nagyon jól felkészült diákok képviselték iskoláikat a döntőben.

A Bocskai István Gimnázium diákjai a kemény küzdelemben jól állták meg a helyüket. A 6. évfolyamosok küzdelmében Balogh Szilárd, Ecsedi Levente, Szabó Tamás István, Fodor Ákos alkotta csapat 5. helyezést ért el, míg az 5. évfolyamosok versenyében Éles Gábor Béla, Boros József, Pipó Gergő Zsolt 4. helyezést ért el. Holtversenyben 6. helyezett lett Némethi Regő, Bertalan Kolos Endre illetve Csatári Benedek, Kathi Péter és Seiler Zsolt. Felkészítő tanáraik: Oláhné Flinta Marianna, Barna Pál, Losonczi László, Oláh Tibor.

- Gyulai Sándor intézményvezető, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!