„Kertelj Te is kiskertet”

2021.10.13. 15:46

Érthető a vonzalma, a felmenőitől is ezt látta a kis kertész

Juhász Marcell még csak általános iskolás, de máris közönségdíjas lett kiskertjével.

Fotó: Juhász Marcell-Archív

Szép eredménnyel zárt a helybéli Juhász Marcell a „Kertelj Te is kiskertet” elnevezésű programban, amelyet a Válaszúton Hagyományőrző és Környezetvédő Alapítvány hirdetett meg idén először.

A lelkes kiskertész ugyan még csak hétéves, vonzalma a földművelés iránt érthető. A szülei és a nagyszülei is kertművelők, így ő maga már beleszületett ebbe az életformába, de ami a legfontosabb, hogy szeretettel is végzi. Most még édesanyja sokat segít a kisfiának a munkálatukban, de Marcell egyre ügyesebb, tanulékony és próbál mindent lépésről lépésre maga végezni. Kiskertjében a zöldségek mellett különlegességként különféle fűszer- és gyógynövények is megtalálhatóak.

Marcell eredményét látva felbátorodott, és nevezett a Legszebb Konyhakertek Országos Programba is, amelyhez Hajdúsámson idén hetedik alkalommal csatlakozott. A városi díjátadón a verseny nevezői között a kisfiút is kiemelték és dicsérték ügyes kertészkedését.

DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!