megszüntetik az okát

2021.03.09. 14:09

Mélyen fekszik a falu, nehezen folyik el a víz

A csatorna megépítése csak az első üteme a belvízrendezésnek.

A falu sajátos fekvésének következtében nehéz megoldani a belvízelvezetést. A probléma oka, hogy a Berettyó és a Kálló közötti, mélyen lévő területekről a két vízfolyás gátja miatt nem tud elfolyni a felszínen összegyűlő víz.

Ahhoz, hogy innen ki lehessen vezetni a csapadékos, hóolvadásos időszakokban összegyűlő belvizet, meg kell építeni egy csatornát. Ez azonban még csak az első lépés, hiszen ahhoz, hogy ebbe a csatornába eljusson a víz, további munkálatokra van szükség.

Gara Péter polgármestertől tudjuk, hogy Bakonszeg önkormányzatának megnyert pályázata van az első lépcső, az elvezető csatorna megépítésére. A Rákóczi, a Dózsa és a Bánát utca mögött készül el a mintegy két kilométer hosszúságú csatorna. Erre 72 millió forint áll rendelkezésre. A tervek áprilisra elkészülnek, elkezdődtek a telekrendezések, majd a közbeszerzés következik, és nyártól jöhet a kivitelezés. A csatornaépítés a vízrendezés első üteme. Ha ez megvan, akkor a falun belüli árkok szintezése, takarítása, a víz útjának zavartalanná tétele következik, amit további három-négy ütemben meg lehet oldani.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!