Hajdú-Bihar

2018.07.30. 09:13

Három magyar fiatalt is jelöltek innovációs díjra

Budapest - Félegyházi Nóra, Pálfi Dóra és Dán György is a jelöltek között van.

Budapest - Félegyházi Nóra, Pálfi Dóra és Dán György is a jelöltek között van.

Három magyar fiatal is bekerült az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által jelölt diplomások, vállalkozók és innovátorok közé – jelentette be az EIT múlt hét szerdán, olvasható a Portfolio internetes oldalon. A díjátadó ünnepséget Budapesten rendezik majd október 4-én, az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en. A 41 jelölt Európa legígéretesebb vállalkozói és innovátorai, mindannyian kihívásokra választ adó, úttörő termékekkel, projektekkel és szolgáltatásokkal ösztönzik az európai innovációt az éghajlatváltozás, az energia, a digitalizáció, az élelmiszer, az egészség vagy a nyersanyagok területein.

A 2018-as EIT-díjak jelöltjei az EIT-közösség által a globális kihívások leküzdésének ösztönzése keretében támogatott legsikeresebb diplomások, vállalkozók és innovátorok közül kerültek ki. A jelöltek „EIT Change”, az „EIT Innovators” és az „EIT Venture”, valamint idén először az „EIT Woman” kategóriában versenyeznek.

Higiénia, oktatás, észlelés

Félegyházi Nóra az „EIT Change” díj egyik jelöltje. A Sani Nudge projektjének lényege egy adatvezérelt kézhigiéniai emlékeztető és megfigyelőrendszer, melynek célja, hogy javítsa és jelentse a kórházi személyzet, a betegek és a látogatók ilyen típusú tevékenységét.

Pálfi Dóra az EIT „Woman Awards” díj egyik jelöltje, akit az EIT digitális szekciója jelölt. ImagiCase nevű projektje egy oktatási platform és eszköz, amely többek között a lányok igényeire koncentráló programozást tanít.

Dán György az „EIT Innovators” díj egyik jelöltje. SOC4CI nevű projektje egyéni észlelési és válaszadási szolgáltatást nyújt tartós veszélyek ellen. Őt is az EIT digitális szekciója jelölte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!