Hajdú-Bihar

2009.01.05. 16:17

Nem eszik meg az ebek a telet

<p>Debrecen - Kórusban ugat és csahol a bánki gyepmesteri telep öszes kutyája, amikor látogatást teszünk náluk. Nem tűnnek a hidegtől megviseltnek, némelyik pedig kimondottan barátkozó kedvében van.</p>

– Nemrég ettek, csirkedarabok és tésztaféle volt a menü. Jelenleg 40 ebet „látnak vendégül” a 80 férőhelyen.
– Naponta többször cseréljük előttük a vizet, mert befagy és meleg, főtt ételt kapnak enni – tudjuk meg egyik gondozójuktól, Tornyai Lajostól.

– A házuk zárt, dupla aljazattal, közte szigeteléssel. Kettesével-hármasával vannak a kennelekben, összebújnak az ólban. A rövid szőrűek talán fázósabbak, de ez a hőmérséklet még nem igazán hideg a kutyáknak.
Arra a kérdésre, hogy mit tennének igazán kemény télben, a gondozó elmondja, hogy egyszer néhány éve, amikor mínusz 20 fokos zord idő volt, szőnyegpadló-darabokat helyeztek el az ólakban.

Bár két hét alatt szétszaggatták az állatok, a hideg sem szokott sokáig kitartani. Az újévben még nem került be kutya a telepre.

Menhelyünkön sok szalmát teszünk be az állatok óljába, akik egymást is melegítik. Inkább a kölykök fáznak egy kicsit – mondta Szabó Szilvia, az Együtt az Állatokért Állatvédő Egyesület tagja.

– Egy frissen műtött kutyát néhány napra hazavittem, ott lábadozik. Szilveszter után 10-15 bejelentést kaptunk elcsatangolt kutyákról, kettő került a telepre, de már megtalálták őket a tulajdonosaik.

Továbbra is kérjük a gazdikat, tegyenek valamilyen azonosítót az ebre, ez nagyon fontossá válik, ha elvész kedvencük!

  • Hajdú-bihari borzalmak, véres történetek 2008-ból
  • Döbbenetes és vicces videók Hajdú-Biharból
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!