Gazdaság

2018.05.04. 12:10

Csak később kezdhető el a főpályaudvar építése

Debrecen - Megváltoztatta a kivitelezésre kiírt második tender beadási határidejét a NIF.

Debrecen - Megváltoztatta a kivitelezésre kiírt második tender beadási határidejét a NIF.

Április 27-e volt a beadási határideje a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által kiírt, a Debreceni Főpályaudvar felépítésére vonatkozó második közbeszerzésnek.

Az első kiírásra a Swietelsky Magyarország Kft., az SDDM Konzorcium, és az Új Főnix Konzorcium adott be pályázatot. A NIF értékelése alapján az Új Főnix Konzorcium tette a legkedvezőbb ajánlatot.

Visszavont közbeszerzés

A debreceni székhelyű csoport megközelítőleg nettó 34,4 milliárd forintért vállalta volna el a kivitelezési munkákat. Mivel a Modern Városok Programban 21 milliárd forint volt elkülönítve a projektre, a jelentős eltérés miatt a közbeszerzést visszavonták, majd kiírták az új tendert.

A második kiírás beadásának letelte után a Napló megkeresésére a NIF a következő választ adta:

A debreceni intermodális személyszállítási központ létrehozásának kivitelező kiválasztására irányuló eljárás még folyamatban van. Az ajánlat beadási határideje változni fog.”

Hirdetmény lesz

Az új határidőt a hamarosan a TED-en (Tenders Electronic Daily-n, a Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához című kiadvány online változatában) megjelenő hirdetmény fogja meghatározni – tudtuk meg az infrastruktúra-fejlesztőtől.

MSZ


[related-post post_id="3706952"]

[related-post post_id="3753279"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!