Labdarúgás

2022.12.14. 14:10

Ön szerint tizenegyest ért Livakovic megmozdulása?

Daniele Orsato döntése rendesen felborzolta a kedélyeket.

Forrás: AFP

Felipe Ramos Rizo egykori játékvezető, az ESPN jelenlegi elemzője úgy véli, kedd este hibázott Daniele Orsato, amikor a 34. percben büntetőt ítélt Argentína javára – írta az m4sport.hu. 

Az olasz bíró döntése felkorbácsolta a meccs utáni kedélyeket, s rengeteg szurkoló és elemzó mellett például Luka Modric, a horvátok sztárja is kifakadt a kérdéses szituáció kapcsán. „Alapvetően nem szeretek a játékvezetőkről beszélni, de ő az egyik legrosszabb – idézi az argentin tycsports.com a feldúlt ikont. – Nincsenek jó emlékeim róla, egy katasztrófa. Szerintem ez nem volt tizenegyes. Nem szeretném az argentinok érdemeit csökkenteni, de ez a büntető kivégzett minket.” 

Szerdán már Felipe Ramos Rizo egykori mexikói játékvezető, az ESPN jelenlegi elemzője is megnézte az esetet, s osztotta Modric véleményét. Az egykori spori egy dolgot emelt ki, ami miatt nem kellett volna büntetőt adni: mint a 2002-es világbajnokságon három mérkőzésen is dirigáló Rizo rámutatott, Dominik Livakovic kapus jobb lába az érintkezés előtti pillanatokban is a földön volt még, így a labda tehetetlensége miatt egész egyszerűen elkerülhetetlen volt az ütközés. 

„Ez nem volt tizenegyes, a horvát kapus visszafogta magát, a támadó pedig nekiütközött” – értékelte Rizo a helyzetet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!