Labdarúgás

2022.12.19. 17:00

Nem viselték jól a vereséget a franciák

Mintegy 227 embert állítottak elő a hatóságok.

Forrás: AFP

Franciaország különböző városaiban a csalódott szurkolók összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, miután a nemzeti csapat tizenegyesekkel elbukta a katari világbajnokság fináléját Argentínával szemben. 227 magából kikelt, a rendőröket szidalmazó és verekedő, randalírozó embert letartóztattak – írta az m4sport.hu. 

Országszerte több mint 200 embert tartoztattak le, miután a francia válogatott tizenegyeseket követően kikapott Argentínától a katari világbajnokság döntőjében. Több nagyobb városban gyűltek össze nagyobb csoportok, akik randalírozással eresztették ki a gőzt és sokan az őket megfékezni próbáló rendőrökre támadtak, verekedést kezdeményeztek, petárdákkal dobálták őket – számolt be a francia belügyminisztérium. 

A letartóztatásokból 50 Párizsban történt, mivel a legtöbben a fővárosban gyülekeztek a híres sugárúton, a Champs-Élysées-n. A finálé idejére a rendőrség 14 ezer embert vezényelt ki a nagyobb városokban, ahol már számítottak, hogy esetlegesen kordában kell tartani a nagy tömeget. A szurkolók és a rendőrök közül is többen kisebb sérüléseket szenvedtek. Előtte, amikor Franciaország és Marokkó játszotta az elődöntőt, ugyancsak voltak zavargások országszerte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!