Foci-vb 2022

2022.12.01. 19:54

Lemondott Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya

Roberto Martínez | Forrás: AFP

Már nem Roberto Martínez a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a szakember ugyanis lemondott – ezt a helyi szövetség a hivatalos honlapján jelentette be. A Belga Labdarúgó Szövetség közvetlenül a horvátok elleni gól nélküli döntetlen, egyúttal vb-kiesést jelentő mérkőzés után rakta ki a közleményt a hivatalos honlapjára – írja az m4sport.hu.

Martínez 2016 augusztusában vette át az együttes irányítását, mellyel azóta 79 találkozón átlagosan 2.29 pontot szerzett, valamint ebben az időszakban 56 győzelmet, 13 döntetlent és 10 vereséget könyvelt el. Belgium a 2018-as, oroszországi világbajnokságon bronzérmet szerzett. A jelenleg is zajló, katari tornán azonban nagy meglepetésre a csoportkör jelentette a végállomást a csapatnak, miután hiába győzte le Kanadát, Marokkótól kikapott, a Horvátország elleni ki-ki meccsen pedig csak ikszre futotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!