Foci-vb 2022

2022.12.04. 22:30

Könnyedén mentek tovább az angolok

Declan Rice, Kalvin Phillips és az angolok visszafogottan ünnepeltek a lefújást követően | Forrás: AFP

A katari vb negyedik nyolcaddöntőjén Anglia Szenegállal csapott össze a negyeddöntőbe jutásért, ahol majd a franciák várják a győztes gárdát. Az első percek tapogatózó futballja után az angolok vették át az irányítást és állandósították jelenlétüket a szenegáliak térfelén. Kane-ék elsősorban a szélekről próbáltak építkezni, az első negyedórában viszont nem jutottak el komoly helyzetig.

A folytatásban sem változott sokat a meccs képe, igaz, amíg az angolok képtelenek voltak valódi veszélyt teremteni riválisuk kapujánál, addig a keveset kockáztató szenegáliak két labdaszerzés után két komolyabb lehetőséget is kialakítottak, a másodiknál Pickfordnak kellett nagy bravúrt bemutatnia. Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese ezt követően némileg váratlanul vezetést szerzett Henderson révén, amely után egyértelműen riválisa fölé nőtt, és a játékrész utolsó pillanataiban – Kane válogatottbeli 52. góljával – egy gyors kontra végén megduplázta előnyét.

A fordulás után hármat cserélt a szenegáli kapitány, a csapat pedig igyekezett nyíltabban játszani, de ezzel nem lett veszélyesebb az angol kapura, a védekezése viszont fellazult, amit alig tíz perc után Saka kihasznált. A harmadik gól után már nem maradt izgalom a mérkőzésben, Anglia nagyon könnyedén nyerte meg a mérkőzést és jutott be a legjobb nyolc közé.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!