Foci-vb 2022

2022.12.04. 20:45

Kiderült, hogy Neymar mikor térhet vissza a katari vb-n

Neymar (labdával) a brazilok vasárnap délutáni edzésen már részt vett | Forrás: AFP

Neymar még a Szerbia ellen 2-0-ra megnyert első csoportmeccsen szenvedett sérülést a brazil válogatottban a katari foci-vb-n, a bokája csúnyán felduzzadt, és sokan aggódtak azért, hogy a PSG sztárja egyáltalán pályára léphet-e még a vb-n. Kiderült, hogy mikor játszhat újra – írja a Magyar Nemzet. A PSG sztárja szombaton már részt vett a brazil válogatott edzésén, ami mindenképpen jó jel volt. Ahogy az is, hogy ezt követően a Twitteren rövid, ám annál sokatmondóbb kommentárt fűzött a hírhez: „Jól vagyok” – jelentette ki Neymar.

A legfrissebb fejlemény is beleillik a sorba: Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya a csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Neymar akár már a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőn visszatérhet a pályára hétfőn. – Nem szeretnék előre semmit sem mondani, főleg olyat, ami nem teljesen igaz. Hiteles akarok maradni, de ha jól lesz, játszik holnap – jelentette ki.

Neymar el van átkozva a világbajnokságokkal. A mostani a harmadik vb-je, az elsőn, 2014-ben, hazai pályán a torna egyik legjobbja volt, négy gólt és egy gólpasszt számlált egészen a Kolumbia elleni negyeddöntőig, amikor a mérkőzés 87. percében Juan Zuniga a hátába térdelt, és ezzel véget is ért számára a játék. Legutóbb, 2018-ban pedig eleve félig sérülten kezdte a vb-t Oroszországban, a PSG-ben fél évet kihagyott a nyáron rendezett torna előtt, amelyen emiatt nem is tudta kellőképpen segíteni a negyeddöntőben Belgium ellen kieső Brazíliát.

Harmadik nekifutásra Neymar végre egészségesen, jó formában érkezett Katarba, ám a szerbek elleni első meccsen egyből megsérült. Ez a történet azonban még happy enddel is zárulhat Neymar számára, aki tehát hétfőn Dél-Korea ellen akár már vissza is térhet a pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!