VB2022

2022.12.08. 21:00

Jogosult lenne az éremre Benzema

A sérült csatárcsillag helyére nem neveztek másik játékost a gallok.

Fotó: Franck Fife/AFP

Szombaton újrakezdi az edzéseket Karim Benzema, a Real Madrid labdarúgócsapatának francia aranylabdása – írja az Origo. – Carlo Ancelotti, a madridiak olasz vezetőedzője a Corriere dello Sport napilapnak nyilatkozott a sérült kulcsember egészségi állapotáról, valamint hét végi visszatéréséről. Hozzátette, visszaültetik őt "a nyeregbe".

A támadó honfitársai szombaton a katari világbajnokság negyeddöntőjében Anglia ellen lépnek pályára. A csatár már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére ott volt a keretben, amelyből csak egy nappal a vb nyitónapja előtt, újabb sérülése miatt került ki. Mivel a franciák végül nem neveztek másik játékost a vb-re, így adminisztratív szempontból Benzema továbbra is a keret tagja. A nemzetközi szövetség közlése nyomán az előző vb-n győztes franciák éremszerzése esetén Benzema hivatalosan jogosult lenne az éremre. Az ezzel kapcsolatos végső döntést ezek alapján a francia szövetségnek kell kimondania.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!