Foci-vb 2022

2022.11.27. 16:50

Újabb hatalmas meglepetés Katarban

Belgium meglepetésre viszonylag simán, 2-0-ra kikapott Marokkó csapatától, amely meg is előzte a csoportban a belgákat.

Hatalmas az öröm a marokkói csapatnál | Forrás: AFP

Roberto Martinez három helyen is változtatott a belga csapaton, bekerült Meunier, Onana és Thorgan Hazard is, a Kanada elleni győzelem után sem volt tehát maradéktalanul elégedett a spanyol szakember. Marokkó kezdője ugyanaz volt, mint a Horvátország elleni 0-0 alkalmával. Érdekes eseményekkel indult a meccs, ugyanis a himnusz után kapust cseréltek a marokkóiak, Bounou helyett Munir került a kezdőbe, pedig a meccs előtt még a Sevilla kapusa sorakozott fel a többiekkel.

Már az 5. percben helyzetbe került a belga válogatott, Michy Batshuayi lépett ki, de a védők az utolsó pillanatban blokkolták a lövését. A folytatásban De Bruyne lövését blokkolták a marokkóiak, majd beadásokkal próbálkoztak a belgák, de nagy veszély nem alakult ki. A túloldalon több veszélyes kontrát is vezetett Marokkó, de a befejezések nem stimmeltek, vagy fölé céloztak vagy az utolsó passzokba csúszott hiba.

Az eső félidő legvégén a marokkóiak egy szabadrúgás után Courtois kapujába találtak, Zijes tekert a belga hálóba, de a visszajátszások után a mexikói játékvezető elvette a találatot, mert az egyik berobbanó marokkói lesről indult, és úgy ítélték meg, hogy zavarta a belga kapust.

A második félidő elejé Zijes lövését védte Courtois, majd a túloldalon Hazard lövését ütötte ki Munir. A Real Madrid játékosa egy szép csel után lőtt kapura. Az 57. percben Boufal szerezhetett volna gólt, de egy szép csel után a kapu mellé tekert a tizenhatoson belülről. A második félidő közepén az Eden Hazard helyére csereként beállt Mertens lövését védte Munir, majd a 74. percben jöt a szenzáció, Marokkó megszerezte a vezetést. Egy baloldali szabadrúgást Sabiri tekert kapura, egy (most nem lesről induló) támadó zavarta Courtois-t, aki így a labda mellé nyúlt a rövid oldalon, és nem tudott védeni.

A hajrára beállt a sérülésből visszatérő Romelu Lukaku is, de helyzetbe se került az Internazionale támadója, ahogy a csapattársai sem. A túloldalon viszont volt még tartalék, Zijes passza után Abuklal lőtte fel a labdát a bal felsőbe, így Courtois-nak esélye sem volt. Marokkó hatalmas meglepetésre 2-0-ra megnyerte a meccset és meg is előzte a tabellán Belgiumot, amely nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, F-csoport
Belgium–Marokkó 0–2 (0–0)
Doha, al-Tumama Stadion. Vezette: César Arturo Ramos
Belgium: Courtois – Castagne, Alderweireld, Vertonghen – Meunier (Lukaku, (82.), Onana (Tielemans 60.,), Witsel, T. Hazard (Trossard, 76.) – De Bruyne, E. Hazard (Mertens, 60.) – Batshuayi (De Keteleare, 76.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Marokkó: M. Mohamedi – Hakimi (Attijat Allah, 68.), Szaissz, Agerd, Mazraui – Unahi (el-Jamik, 79), Amrabat, Amallah (Szabiri, 68.) – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah 72.), Bufal (Abouhlal, 72.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gól: 0–1 Szabiri (73.), 0–2 Abouhlal (90+2.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!