Foci vb 2022

2022.11.29. 18:45

Szenegál húsz év után ismét továbbment a csoportból

Ecuador csak hátrányban ébredt és ugyan egyenlített, de a végén az afrikaiak megérdemeltem nyerték meg 2–1-re a meccset.

A szenegáli válogatott ünnepli a továbbjutást | Forrás: AFP

A katari világbajnokság keddi napján elkezdődött a harmadik csoportkör, az A-csoportban pedig az Ecuador–Szenegál meccsen a továbbjutás volt a tét. A meccs elejétől érződött, hogy az afrikai együttes játszik győzelmi kényszerben a továbbjutást illetően, ennek megfelelően támadólag lépett fel, az első helyzetére pedig alig négy percet kellett várni. Szenegál bár sokat próbálkozott lövéssel, ezek nagyrészt veszélytelenek voltak, fölénye pedig meddőnek bizonyult az elsősorban a számára kedvező döntetlen őrzésére berendezkedő Ecuadorral szemben. A szünet előtti hajrában mégis vezetést szerzett az Afrika-bajnok, mert egy buta szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Ismaila Sarr értékesítette.

A folytatásban Szenegál kissé visszaállt, a letámadó Ecuador átvette az irányítást. Az átütőerő hiányzott a dél-amerikaiak játékából, így helyzet nélkül teltek a percek, mígnem egy szögletből váratlanul egyenlített Ecuador Moises Caicedo révén. Sokáig viszont nem örülhettek a szurkolói, mert Szenegál azonnal visszavette a vezetést Kalidou Koulibaly szerezte meg legelső gólját a válogatottban, mikor, ha nem most. Így folytatódtak Ecuador elképzelés és lendület nélküli támadásai, miközben a szórványos szenegáli akciók jóval veszélyesebbek voltak. A hajrában sem tudta igazán beszorítani ellenfelét a dél-amerikai csapat, amely így nem tudott egyenlíteni és búcsúzott a tornától. 

MTI

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, A-csoport
Ecuador–Szenegál 1–2 (0–1)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, 16 óra. Vezette: Turpin
Ecuador: Galíndez – Angelo Preciado (Porozo, 85.), Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Franco (Sarmiento, a félidőben), Gruezo (Cifuentes, a félidőben), Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64.), E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Ab. Diallo – Ciss (N. Mendy, 74.), P. Gueye – I. Ndiaye (Abass, 75.), I. Gueye, I. Sarr – B. Dia (P. A. Cissé, 90+5.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Gól: 0–1 Sarr (büntetőből – 44.), 1–1 Caicedo (68.), 1–2 Koulibaly (70.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!