Labdarúgás

2022.11.27. 13:23

Meglepetés: Costa Rica legyőzte Japánt

Az ázsiaiak végig fölényben futballoztak, de Fuller tekerése eldöntötte a meccset.

Forrás: AFP

Nagy önbizalommal érkezhetett Japán a vasárnapi első mérkőzésre, hiszen első csoportmeccsükön legyőzték Németországot, miközben aktuális ellenfelük Costa Rica 7 gólos vereséget szenvedett Spanyolország ellen. Az ázsiai szigetország csapata nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, egyértelmű mezőnyfölényben futballozott az első negyedórában, azonban közép-amerikai riválisa jóval szervezettebben védekezett, mint négy napja a spanyolok elleni kiütéses vereség alkalmával, így helyzet nem alakult ki a kapuk előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, jószerivel kizárólag a két 16-os között folyt a játék a szünetig, a kapusoknak pedig egyáltalán nem volt dolguk. 

Az első kaput eltaláló lövésre viszont egy percet se kellett várni a második félidőben, melyet ismét nagyobb lendülettel kezdtek a japánok, de Navas hárította Aszano próbálkozását. Tíz perc után ismét visszaesett az iram, meddővé vált az ázsiai gárda fölénye. A cserék sem igazán változtattak a játék menetén: Japán irányított, Costa Rica védekezett különösebb izgalom nélkül. A közép-amerikai csapat aztán a hajrá kezdetén teljesen váratlanul vezetést szerzett. Hátrányban a japánok nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a hátralévő időben már nem sikerült egyenlíteniük. 

A Tények: 

Világbajnokság 2022 E Csoport, Ahmad bin Ali Stadion, 41479 néző, Vezette: M.Oliver 

Japán–Costa Rica 0–1 (0–0) 

Japán: Gonda – Nagatomo (Ito H.), Yoshida, Itakura, Yamane (Mitoma) – Morita, Endo – Soma (Minamino), Kamada, Doan (Ito) – Ueda 

Costa Rica: Navas – Fuller, Duarte, Waston, Calvo, Oviedo – Torres (Aguilera), Borges (Salas), Tejeda, Campbell (Chacon) – Contreras (Benette) 

Gól: (0–1) Fuller 81. 

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!