Foci-vb 2022

2022.11.27. 19:36

Korai ijedelem után nyertek simán a horvátok

Kanada remekül bekezdett, de aztán nem tudta tartani a tempót az előző ezüstérmessel.

Andrej Kramaric duplája is kellett a horvátok sikeréhez | Forrás: AFP

A vasárnapi játéknap eddig a meglepetésekről szólt, hiszen a németeket legyőző japánok kikaptak Costa Ricától, Marokkó pedig legyőzte a belga válogatottat. A nap harmadik összecsapásán Horvátország játszott Kanada ellen, és uróbbi csapat rendkívül korai vezető gólja tökéletesen illett a meglepetések sorába. A mérkőzés alaphangját megadta a gyors találat, a folytatás kiváló iramot, szórakoztató és folyamatos játékot hozott, mindkét oldalon lehetőségekkel.

A horvátoknak időbe telt, amíg képesek voltak feltörni a fegyelmezett kanadai védelmet, és igazán veszélyes területre eljuttatni az akcióikat. A 26. percben már a kapuba is betalált az európai együttes, de les miatt elmaradt az egyenlítés, majd Borjan kapus bravúrja kellett ehhez. De nem csüggedtek déli szomszédjaink, a szünet előtt nyolc perc alatt fordítani tudtak Kramaric és Livaja révén..

A szünet után támadólag lépett fel a kanadai gárda, amelynek a csereember Osorio hozott frissítést. Lüktető volt a tempó, mindkét csapat játékában benne volt az újabb gól. A horvátok területhez jutottak, ami helyzeteket is eredményezett számukra, így Borjannak akadt ismét dolga. A félidő közepén a kanadaiak összjátéka töredezetté vált, a horvátok pedig sokszor lassították a játékot. Kramaric második, a horvátok harmadik gólja pedig eldöntötte a meccset.

Kanada ereje és lendülete addigra elfogyott, hiába érkeztek a cserék, a hajrában már nem volt gólveszély a játékukban. A rutinos horvátok kihasználták az ellenfél megroppanását, magabiztosan őrizték az előnyüket, a lefújás előtt pedig a kitámadó riválissal szemben kontrából Majer megszerezte a negyedik góljukat is.

MTI

 

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, F-csoport
Horvátország–Kanada 4–1 (2–1)
Katar, al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 374 néző. Vezette: Matonte Cabrera
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 72.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 72.), Eustaquio (Ismaël Koné, a szünetben), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, a szünetben), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman
Gól: 0–1 A. Davies (2.), 1–1 Kramaric (36.), 2–1 Livaja (44.), 3–1 Kramaric (70.) 4–1 Majer (90+4.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!