Foci-vb 2022

2022.11.29. 22:21

Könnyed angol győzelem a brit rangadón

Úgy tűnt Wales nem igazán hitt abban, hogy meglepheti esélyesebb szomszédját.

Marcus Rashford duplája nagyban hozzájárult Anglia magabiztos sikeréhez | Forrás: AFP

A keddi játéknapon a csoportkör utolsó fordulója kezdődött meg, és az esti meccseken a B jelű kvartett továbbjutóiról döntöttek az összecsapások. Anglia nyugodt helyzetből várhatta a Wales elleni meccset, Gareth Bale-éknek azonban muszáj lett volna nyerniük, hogy legyen esélyük a legjobb 16-ra.

Noha a háromoroszlános gárda volt biztonságos helyzetben a továbbjutást illetően, mégis hatalmas mezőnyfölényben futballozott. A győzelmi kényszerben lévő walesi gárda szinte csak másodpercekre volt képes megtartani labdát, így el sem jutott a rivális kapujáig. A szünet előtt fokozódott az angol nyomás, de a négy éve elődöntős, tavaly Eb-döntős alakulat nem tudott vezetést szerezni.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak idő kérdése volt az angol gól megszületése, amire alig öt perc kellett várni a folytatásban: Rashford talált be az 50. percben, majd nem sokkal később Foden végleg eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát. A hitehagyott walesi együttes a kiesésbe beletörődve futballozott a szigetországi rangadón, az angolok kedvükre dolgozták ki az újabb és újabb helyzeteket, melyek közül Rashford használt ki egyet. A kialakult 3–0-s különbség még a walesi válogatottra nézve volt hízelgő.

MTI

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, A-csoport
Wales–Anglia 0–3 (0–0)
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion. Vezette: Slavko Vincic
Wales: Ward – N. Willians, Mepham, Rodon, B. Davies – Ampadu, J. Allen – Bale, A. Ramsey, D. James – K. Moore.  Szövetségi kapitány: Rob Page
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, Maguire, L. Shaw – J. Henderson, Rice – Rashford, Bellingham, Foden – H. Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Soutghate
Gól: 0–1 Rashford (50.), 0–2 Foden (52.), 0–3 Rashford (69.) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!