Foci-vb 2022

2022.11.25. 22:19

Anglia nem kockáztatott, megelégedett az egy ponttal

Az angol–amerikai rangadó 0–0-s döntetlennel végződött, ami már az ötödik volt a vb-n.

Nem bírt egymással Harry Kane (balra) és Christian Pulisic (középen) együttese | Forrás: AFP

A pénteki nap presztízscsatája maradt utoljára a katari világbajnokságon. Este 8 órától kezdődött az  Anglia–Egyesült Államok találkozó, amit az angolok 3, míg az USA 1 ponttal várt.

A háromoroszlános gárda a meccs elejétől mezőnyfölényben futballozott, de az első negyedórában csupán egyetlen helyzete volt – akkor is egy védő blokkolta Kane próbálkozását –, mert a tengerentúli riválisa szervezetten védekezett – számolt be az MTI. Az amerikaiak szórványos megindulásaik alkalmával szépen építették fel a támadásaikat, azonban komolyabb veszélyt nem tudtak okozni Pickford kapujánál, mígnem McKennie senkitől sem zavartatva hét méterről fölé bombázott. A helyzet után felbátorodó Egyesült Államok átvette az irányítást, sőt, Pulisic keresztlécen csattanó lövésével közel járt a gólhoz is. A szünetig hátralévő időben az angolok és a jobb oldalon végigfutó akcióikkal az amerikaiak is okoztak nehéz pillanatokat, azonban vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni.

A második játékrész lüktető tempóban kezdődött, egymás után vezették lendületes támadásaikat a csapatok, nagyobb helyzet mégsem alakult ki. Néhány perc elteltével viszont az amerikai együttes beszorította az angolt. A második félidő derekára rendezte sorait az európai gárda, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, innentől egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, és maradt a gól nélküli döntetlen, ami már az ötödik az idei világbajnokságon. A helyszínen a közönség sem volt teljesen elragadtatva a látottaktól, hiszen a lefújást követően szórványos füttyszó is felhangzott a lelátók felől. 

 

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, B-csoport
Anglia–Egyesült Államok 0–0
Al-Hor, al-Bajt Stadion. Vezette: Jesus Valenzuela
Anglia: Pickford – Trippier, John Stones, Maguire, Shaw – Bellingham (Henderson, 68.), Rice, Mount – Saka (Rashford, 78.), H. Kane, Sterling (Grealish, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
USA: Turner – Dest (S. Moore, 78.), Zimmermann, Ream, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 77.), T. Adams, Musah – T. Weah (Reyna, 83.), H. Wright (Sargent, 83.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Belhalter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!