Foci-Eb 2020

2021.07.01. 12:52

Arra kérik az angol szurkolókat, ne utazzanak a negyeddöntőre

Az angol labdarúgó-válogatott szombaton 21 órától az ukránok ellen lép pályára az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Rómában, a Stadio Olimpicóban. Csakhogy Gareth Southgate csapatának szurkolói ellehetetlenült helyzetbe kerültek: az olasz szabályok szerint az Angliából érkező személyeknek ötnapos karanténba kell vonulniuk.

Boris Johnson miniszterelnök szóvivője így nyilatkozott az Evening Standardnak:

„Természetesen értékeljük, hogy a szurkolók támogatni szeretnék a csapatot, ugyanakkor a közegészség védelme prioritást élvez. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat és az általunk alkalmazott irányelveket.”

Egyébként a jelenlegi brit járványügyi intézkedések közé tartozik az is, hogy az Olaszországból Angliába érkező személyeknek tíznapos karanténba kell vonulniuk.

Az ukránok elleni mérkőzésre 16 ezer jegyet adhatnak el, amelyből az angol Labdarúgó-szövetség 2560-ra volt jogosult, a szervezet azonban nem élt ezzel a lehetőséggel. A FA szerda délutáni közleményében jelezte, hogy azok a szurkolók, akikre nem vonatkoznak korlátozások, a készlet erejéig megpróbálhatnak jegyet vásárolni az UEFA honlapján. A szövetség továbbá azt is kijelentette, hogy az UEFA-val és az olasz-brit nagykövetséggel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse az Olaszországban élő angoloknak a jegyvásárlást.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

NEGYEDDÖNTŐ

Július 2., péntek, 18.00

Szentpétervár

Svájc–Spanyolország

Július 2., péntek, 21.00

München

Belgium–Olaszország

Július 3., szombat, 18.00

Baki

Csehország–Dánia

Július 3., szombat, 21.00

Róma

Ukrajna–Anglia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!