elismerés

2021.05.13. 13:34

A járvány idején helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub

A „Fáradhatatlanul a frontvonalban” címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet – jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Design Terminalban.

Budapest, 2021. május 13. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter beszél a Nõk Magyarországért Klub díjának idei meghirdetésén a Design Terminálban 2021. május 13-án. A Nõk Magyarországért Klub a díjjal olyan nõket kíván erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején "bátran, kitartóan és példamutató módon" helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelõzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, „hősöket” kívánják reflektorfénybe állítani, akik – sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak – azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen, vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

Amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk, a díjjal nekik mondunk köszönetet

- hangoztatta Novák Katalin.

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig – az elismerés mellett – kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek.

Közölte,

a klub idén is számít felajánlásokra, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. A tavalyi felajánlások között szerepeltek üdülési lehetőségek, wellness hétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon „mindig megtalálják a megoldást”.

Bogyay Katalin, nagykövet, a Magyar ENSZ Társaság elnöke, Magyarország 15. Állandó ENSZ képviselője, az UNESCO 36. Közgyűlésének elnöke, a Nők Magyarországért Klub egyik alapítója beszél a Nők Magyarországért Klub díjának idei meghirdetésén a Design Terminálban 2021. május 13-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ahol a világban a nők hangsúlyosan részt vettek a koronavírus elleni védekezés megszervezésében, vagy ahol részt vettek a politikában, ahol a kabinetben női miniszterek ülnek és családpolitikával foglalkoznak, sokkal erősebb a szociális háló, a nők „közös megoldásokat keresnek és nem az ellentétekre építenek” – mondta.

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején „bátran, kitartóan és példamutató módon” helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelőzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében.

Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények az alábbi oldalon június 30-áig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, „egyéb” kategóriában lehet jelölni.

A Nők Magyarországért Klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben – hangzott el a rendezvényen. A klub alapító tagjai között van Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!