Életstílus

2019.04.11. 13:42

Trükkök, amelyeknek hasznát veheted a konyhádban

Sok trükk van, ami segít abban, hogy időt spóroljunk a konyhában, valamint abban, hogy az étel sokkal tovább friss maradjon. Az ilyen tippek bármikor jók lehetnek, ha pedig beválnak, sok bosszúságtól kímélnek meg minket. A Bright Side összegyűjtött néhány hasznos és egyszerű fortélyt azért, hogy megkönnyítse az életünket.

Sok trükk van, ami segít abban, hogy időt spóroljunk a konyhában, valamint abban, hogy az étel sokkal tovább friss maradjon. Az ilyen tippek bármikor jók lehetnek, ha pedig beválnak, sok bosszúságtól kímélnek meg minket. A Bright Side összegyűjtött néhány hasznos és egyszerű fortélyt azért, hogy megkönnyítse az életünket.

Friss tojások

Hosszabb ideig tarthatóak el a tojások, ha bekened őket egy kis olajjal mielőtt beteszed őket a hűtőbe.

Gyors tojáshámozás

A főtt tojás meghámozására számos praktika létezik. Itt egy újabb: törd be a héját, majd tedd hideg vízbe és hagyd lehűlni.

Néhány csepp citromlé

Ha csak egy kevés citromlére van szükséged, akkor elég ha egy fogpiszkálót beleszúrsz a gyümölcsbe, majd nyomd össze a gyümölcsöt. Mikor végeztél, ragaszd le a lyukat és tedd a hűtőbe.

Ropogós chips

Ha a chips sokáig áll, természetesen már nem lesz olyan ropogós, mint mikor kinyitod a zacskót. Azonban, ha fogsz egy tányért, teszel rá egy szalvétát, rászórod a burgonyaszirmokat, letakarod egy másik szalvétával, majd bedobod a mikróba pár másodpercre, újra ropogós lesz.

A tökéletes tükörtojás

Szükséged lesz egy befőttes üveg tetejének a gyűrűjére. Azt tedd bele egy serpenyőbe, üsd bele a tojást, majd süsd meg. Így biztosan tökéletes formája. Hagymakarikát is használhatsz.

Tartsd a paradicsomot a szendvics tetején

Vágd a sonkát vékony szeletekre, csomagold bele a paradicsomot, majd így tedd bele a szendvicsbe. Garantáltan nem fog csúszkálni.

Legyen ízletes a grillezett hal

A rácsra tegyél néhány citromkarikát, majd erre fektesd rá a halat. Az íze is finom lesz, valamint a rácshoz sem fog odaragadni,

Ötletes fűszertárolás

Ha túrázni mész, akkor jól jöhet ez a tipp: vegyél pár Tic Tac-os dobozt, majd tedd ezekbe a szükséges fűszereket. Kis helyet foglalnak és egyszerű belőlük az adagolás is.

Fagyaszd le a bacont

Ha túl sok bacont vettél, de nem szeretnéd, hogy megromoljon, akkor szedj elő egy sütőpapírt, hajtogasd legyezőalakúra, tedd közé a szeleteket, majd fagyaszd le.

Tartsd frissen a zöldségeket

Mosd meg, tedd bele őket egy zacskóba, majd kösd be a zacskót úgy, hogy jó sok levegőt hagysz benne. Ettől biztosan zöldek maradnak.

Élezd meg a kést

Ha nincs külön késéleződ, akkor sem kell csüggedned. Vegyél elő egy kerámia bögrét, fordítsd fel, és húzd végig a kést néhányszor az alját. Ha nagyon drága és magas minőségű a kés, akkor persze ne így csináld!

Ne csússzon a vágódeszka

Egyszerű a dolog, tegyél egy nedves konyharuhát az asztalra, majd erre tedd a vágódeszkát, hogy ne csúszkáljon.

Egyenletes melegítés a mikróban

Nem kell mást tenned, mint az ételt kör alakban elrendezni, így biztos nem lesz a széle forró, a közepe pedig hideg. Természetesen, levesnél ez sajnos nem működik.

Forrás: Bright Side


[related-post post_id="4177596"]

[related-post post_id="4046975"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!