Egyre többen tartják fontosnak

2022.09.08. 10:54

Péntekig tart a civil véradóhét

Címkék#véradás

Hétfőtől zajlik a civil véradóhét amelynek keretében a megyeszékhelyeken és a fővárosban már eddig ezernél többen adtak vért.

Herczegh Anita vért ad

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

"Növekvő érdeklődés mellett rendezzük meg az eseményt, amely péntekig zajlik. Szeptember 5-étől már több mint ezren adtak vért az akció keretében, legutóbb, idén februárban 1029 befejezett véradás volt, azt megelőzően pedig 744" - mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a budapesti Báthori utcai helyszínen.

A növekvő számok azt mutatják, hogy az emberek tisztában vannak a véradás fontosságával

 - emelte ki.

Herczegh Anita, a véradóhét védnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége arról beszélt az MTI-nek, hogy egyetemista kora óta rendszeresen ad vért, mert jó érzés, ha azzal életet tudnak menteni.

Úgy látom, a kampányok egyre több embert meggyőznek arról, hogy érdemes ebben részt venni, és ezzel betegeken, balesetet szenvedőkön segíteni

 - tette hozzá.

A civilek véradóhetét hetedik alkalommal szervezte meg a Miniszterelnökség illetékes helyettes államtitkársága, a civil közösségi szolgáltató központok, az Országos Vérellátó Szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!