Kiszakadt a talajból

2022.09.03. 16:00

Kétszáz éves óriáskaktusz végzetét okozta az esőzés (fotó)

Két évszázada állhatott a helyén egy hatalmas kaktusz Arizóna amerikai állam területén, egy nemzeti parkban, de a mostani erőteljes esőzések kiszakították a talajból.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A nemzeti park Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a mintegy kétszáz esztendős saguaro kaktusz (más néven kandeláberkaktusz) a legismertebb oszlopkaktusz, a westernfilmek szinte elmaradhatatlan kelléke) elvesztése óriási csapás a Tucson közelében fekvő, állami fenntartású Catalina park számára. A park látogatói ugyanis soha nem mulasztották el megtekintését.

A bejegyzésben a kidőlt, felhasított törzsével a földön heverő, több oldalággal is rendelkező saguaro kaktusz látható. Ez a kaktuszfaj több mint tízméteresre is képes megnőni; vízzel telt állapotban a súlya több mint két tonna.

Az Egyesült Államok és Mexikó határvidékén élő növény az amerikai Nyugat és különösen az arizonai táj mitikus szimbóluma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!