Riadalom

2022.06.02. 13:43

Puma sétált be egy osztályterembe Kaliforniában

A gondnok az állatvédelmi hatóság kiérkezéséig bezárta a terembe a riadt állatot.

Puma sétált be egy észak-kaliforniai középiskola udvarára, majd egy osztályterembe, a gondnok gyorsan rázárta az ajtót – közölte a rendőrség.

A gondnok éppen kinyitotta a pescaderói középiskolát szerda reggel, a tanítási nap kezdete előtt, amikor észrevette a fiatal nagymacskát. Se diák, se tanár nem volt még bent akkor – mondta Javier Acosta, a San Mateo megyei seriff hivatalának nyomozója.

„A puma véletlenül besétált az iskolába, majd úgy döntött, az angolterembe megy. A gondnok gyorsan döntött, rázárta az ajtót, az állat órákon át maradt a teremben” – tette hozzá Acosta.

A nyomozó szerint a nagymacska nagyjából 18 kilogrammos volt, elveszettnek és ijedtnek tűnt.

A kaliforniai állatvédelmi hatóság emberei nyugtatót adtak a pumának, majd az oaklandi állatkertbe szállították kivizsgálásra.

Az alultáplált hím a becslések szerint 4–6 hónapos, egyik foga törött, ezt ki kell húzni, mielőtt visszaengednék a vadonba – hangzott el a helyi televízió adásában. Az állatorvos szerint valószínű, hogy autó ütötte el.

Pescadero kis tengerparti város San Franciscótól mintegy 35 kilométerre délre.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!