Szigorú szabályozás

2022.01.13. 10:56

A szerencsések már láthatták a Tokióban született ikerpandákat (videó)

Sorsolással választották ki azt az 1800 látogatót, akik egy-egy percre megnézhették a Hsziao Hsziao és Lej Lej nevű kicsiket.

Bemutatták a Tokióban született ikerpandákat az Ueno állatkert látogatóinak szerdán. A kicsinyeket azonban mindössze 3 napon át lehet megnézni, és csak korlátozott számú látogatót engednek be a világjárvány újabb hulláma miatt.

A fiú pandakölyök, Hsziao Hsziao és nővére, Lej Lej júniusban jött világra, súlyuk egyenként már 13-14 kiló körül van. Anyjukkal, Sin Sinnel együtt mutatták be őket a város állami fenntartású állatkertjében.

Azok a látogatók, akik sorsoláson nyertek lehetőséget a belépésre, reggel 10 órakor indulhattak befelé, és a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében egy-egy ember csak nagyjából egy percen át nézhette a kicsinyeket.

Kedden Tokió vezetése bezáratta az állatkert többi részét és más nyilvános helyeket, köztük a parkokat és a múzeumokat is a járvány terjedése miatt. Úgy döntöttek, hogy ennek ellenére a pandákat mégis megmutatják a sorsoláson kiválasztott, összesen 1800 látogatónak.

A húzást decemberben tartották, 1 a 348-hoz volt a nyerés esélye.

Sin Sin és hím párja, Ri Ri már nevelnek egy 4 éves nőstényt, Hsziang Hsziangot. A Kínából kölcsönkapott szülőpár mindkét tagja 16 éves, és már korábban, 2012-ben is született utódjuk, amely azonban 6 naposan, tüdőgyulladásban elpusztult.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!