Tombolás

2021.06.27. 15:36

AIDS-cel akarta megfertőzni a rendőröket a migráns

Szándékosan a vérével kezdte el köpdösni az illegális bevándorló a rendőröket Róma egyik befogadóközpontjában, miután azok megpróbálták letartóztatni, mert elkezdte szétverni a központot.

Migránsok lakta sátortáborban végeznek ellenõrzést olasz rendõrök a római Tiburtina vasútállomás közelében 2018. július 12-én. A Baobab Experience elnevezésû civil szervezet aktivistái által rendelkezésre bocsátott kétszáz sátrat mintegy háromszáz bevándorló használja.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Massimo Percossi

Egy illegális bevándorló hétfő reggel különösebb ok nélkül törni-zúzni kezdett, először szétverte a befogadóközpont ajtóit, betörte az ablakokat és a központ alkalmazottait is fenyegette – írja a V4NA hírügynökség.

Az afrikai férfi a rendőrök kiérkezése után sem nyugodott meg, egy tűzoltó készülékkel és egy vészkijárat ajtóból kitépett fogantyúval próbálta megütni a tiszteket, miközben folytatta az épület szétverését.

A rendőri erősítés megérkezése után pedig szándékosan elvágta a karját, kiszívta a vért a sebből, és azzal kezdte el köpdösni rendőröket, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy megfertőzze őket AIDS betegséggel.

A migránst mindezek ellenére sikerült elfogni, de még az őrizetbe vétel után is rugdosta, lökdöste és ütlegelte a rendőröket, akiket az eset után AIDS tesztnek kell alávetni. A migráns előzetes letartóztatásban marad a tárgyalás befejezéséig.

A Liga tanácsosa, Laura Corrotti is elítélte az esetet és azt is, hogy a befogadóközpontban napról napra romlanak az állapotok. „A főváros keleti területeinek lakosait egyre inkább magára hagyja egy olyan adminisztráció, amely öt év alatt semmit sem tudott reagálni a helyiek segítségkéréseire”.

A Róma külvárosában található befogadóközpontban elhelyezett 21 éves, Maliból származó Traore Soumalia már nem először követett el erőszakos cselekményeket a befogadó központban, legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a befogadóközpont matracait és bútorait gyújtották fel azért, hogy tiltakozzanak öt észak-afrikai származású drogdíler letartóztatása ellen.

Rómában egyre gyakrabban követnek el illegális bevándorlók erőszakos cselekményeket, két nappal korábban a Termini vasútállomáson egy papírokkal nem rendelkező 44 éves, ghánai illegális bevándorló kezdte el késsel fenyegetni a járókelőket, majd pedig a kiérkező rendőröket is többször meg akarta támadni. A rendőrök a támadó megállítása érdekében végül ágyékon lőtték a migránst, akit később kórházba szállítottak, de nincs életveszélyben.

Borítókép: migránsok lakta sátortáborban végeznek ellenőrzést olasz rendőrök a római Tiburtina vasútállomás közelében 2018. július 12-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!