Járvány

2020.04.30. 12:45

Különleges járványjárgányt épített egy indiai férfi

A motor vázát egy méterrel meghosszabbította, így a vezető ülés és a hátsó ülés között elegendő távolság lett.

Self-made automobile engineer Partha Saha (L) tries his modified bike designed for social distancing as a preventive measure against the spread of the COVID-19 coronavirus with his daughter Pragya Saha in front of their house, in Aralia village on the outskirts of Agartala. (Photo by Abhisek SAHA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Abhisek SAHA

Különleges motort épített egy indiai apa, hogy be tudja tartani a koronavírus-járvány miatt elrendelt kötelező távolságtartást, amikor iskolába szállítja nyolcéves lányát.

A 39 éves Partha Szaha, aki az indiai Tripura államban, Agartalában él, egy roncstelepen vásárolta a régi motort, amelyet kettévágott. A motor vázát egy méterrel meghosszabbította, így a vezető ülés és a hátsó ülés között elegendő távolság lett.

Az indiai kormány országszerte karantént vezetett be, és felszólította a lakosságot, hogy a vírus terjedésének megakadályozására tartsa be a biztonságos távolságot. A szubkontinensen csütörtökig 33 050 Covid-19-es esetet regisztráltak, és 1074 volt a betegségben elhunytak száma.

Mivel az országos karantén egyelőre legalább május 3-ig fennáll, és a vírus elleni küzdelem még sokáig húzódhat, az amatőr szerelő, aki egyébként tévéket javít, elhatározta, hogy megépíti a motort, amelyen a kijárási korlátozások feloldása után iskolába viheti a lányát.

„Nem akarom, hogy buszra kelljen szállnia, mert az nagyon zsúfolt” – magyarázta az apa.

A motor akkumulátorról működik és óránként 40 kilométeres sebességgel tud haladni. Az akkumulátort három óra alatt lehet annyira feltölteni, hogy 80 kilométert lehessen vele megtenni.

A szerelő már az utcai forgalomban is kipróbálta a járművet, és az állam főminisztere, Biplab Kumár Deb elismerését fejezte ki a találmányért. A szükség szüli a segítséget – gratulált a Twitteren, hozzátéve, hogy a különleges motor a járvány elleni védekezésre is felhívja a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!