Freshhh 2008 –Miskolci győzelem

<p><P>273 csapat közül a Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Kar hallgatói győztek.&#160;<DIA alt="Freshhh 2008 –Miskolci győzelem 2008.05.13." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Freshhh_2008__Miskolci_gy__337_zelem_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Freshhh 2008 –Miskolci győzelem 2008.05.13." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href=" http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/freshhh.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></P></p>

A „ Balck Gold” csapat tagjai nyerték meg a MOL Freshhh2008 vetélkedőt közel harminc ország 273 nevezője közül – jelentette be kedden Dr. Bőhm Józsefdékán a Műszaki és Földtudományi Kar kari tanács ülésén. 

- Tehetséggondozás kiemelt feladata egyetemünknek, nekünk egyetemi oktatóknak, küldetésünk, hogy segítsük hallgatóinkat és eredményeiket elismerjük – mondta dr. Patkó Gyula rektor, megköszönve a Műszaki és Földtudományi Kar tehetséggondozásban elért munkáját.

29 ország 273 csapata versenyzett

A februárban indult freshhh2008 című programot a MOL elsősorban azokban az országokban hirdette meg, amelyekben érdekeltségei vannak. 29 ország 273 háromfős csapata jelentkezett a vetélkedőre.

– A három miskolci hallgatóból álló csoport magáért beszél a döntőben hat magyar és négy külföldi csapat közül sikerült első helyezést elérni – hangsúlyozta dr. Földesi Jánosprofesszor. A jelentkezők kétharmada vegyész-, gépész-, villamos-, olaj- és gázmérnök, geotudományokat tanuló, illetve informatikus; a többi induló gazdasági szakok diákjai. A magyarok mellett többek között Szlovákiából, Pakisztánból, Horvátországból, Romániából, Csehországból, Spanyolországból, Azerbajdzsánból, de Litvániából is jelentkeztek diákok.
A húszezer eurós összdíjazású főiskolásokat és egyetemistákat is megszólító online, nemzetközi vetélkedő döntőjére május 7.-én Budapesten került sor, ahol a bejutott 10 csapat közül a miskolciak nyertek tízezer eurós fődíjat.

A fődíjat azért nem adták ingyen, ahogy a csapat tagjai az eseményt követően egybehangzóan nyilatkoztak, februártól tartó verseny rengeteg időt és koncetrációt, munkát igényelt.

- Minden fordulóban egy-egy feladatra csupán két nap állt rendelkezésre, nagyon nehéz volt tökéletesen kivitelezni, a legjobb megoldásokat megtalálni, de a végén mindig sikerült - foglalta össze kérdésünkre Lux Marcellhallgató a „ Balck Gold” csapat tagja.
A pénznyeremény mellett a döntőbe jutott tíz csapat végzős tagjai lehetőséget kapnak, hogy elhelyezkedjenek a MOL-csoportnál, míg az alsóbb éves hallgatók szakmai gyakorlatot tölthetnek a vállalatnál, vagy tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek.

A Black Gold csapat tagjai:

Klemenik Ráhel Boglárka II. évfolyamos BSc Műszaki Földtudományi alapszakos hallgató

Lux Marcell II. évfolyamos BSc Műszaki Földtudományi alapszakos hallgató

Serfőző Róbert II. évfolyamos BSc Műszaki Földtudományi alapszakos hallgató

Freshhh2008 Verseny menete:
Az angol nyelvű, többfordulós, olaj- és gázipari témájú vetélkedőn idén kiemelt hangsúlyt fektetett a MOL a műszaki területekre. A kvíz során megoldandó feladatok főként az olajiparra, elsősorban a kutatás-termelés területre vonatkoztak, emellett nehéz kémiai, fizikai valamint logikai kérdésekkel is találkozhattak a versenyzők. Ezzel párhuzamosan zajlott egy integrált finomítás-logisztika-értékesítés-petrolkémia vállalatot modellező online forduló is, melynek során a csapatoknak több lépésen keresztül, változó körülmények között kellett szakmai döntéseket hozniuk, optimális termékportfolióról, nyereségről, betartva mindeközben a piaci igényeket és minőségi előírásokat egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!