Mutalk és meganeX

2022.09.12. 14:48

Ilyet is csak Japánban találhatnak ki

Igazán perverz módon néz ki, de nem kell hozzá 18-as karika.

Forrás: Shiftall

Csakis az elszállt videójátékok, az európai szemnek különös szokások és az örökös helyszűke hazájában  készülhettek el ezek a hasznos, de szokatlan kinézetű kütyük.

A borítóképünkön látható férfi száján mutalk van, szemén pedig meganeX.

Mutalk

Ez egy szájhoz rögzíthető, többszörösen hangszigetelt Bluetooth mikrofon, amely letompítja a beszédhangot.

Forrás: Shiftall

A hang ugyanis az egyik legnagyobb probléma a videójátékozók és a VR metaverzum felhasználóinak, mert a családtagok nehezen tudnak aludni tőle, a szomszédok pedig hamarosan átkopognak, mikor az illető headsettel a fején egy virtuális térben szórakozik. Akinek van VR-sisakot használó családtagja, tapasztalhatja, milyen idegesítő, mikor a játékos a szomszéd szobában üvöltve szurkol valamilyen láthatatlan cselekmény miatt.

Aki a mutalkot felveszi, kiabálhat, nevethet, mondhat olyan dolgokat, amelyek a környezetét zavarba ejthetnék – semmi nem hallatszik ki a különös szájtapasz mikrofonból.

Nyilván nem kell mindig használja, csak mikor zavarná a környezetét: jól jöhet akár egy munkahelyi telefonálgatás közben is. A Bluetooth mikrofontermészetesen platformfüggetlen, működik Windowson, Macen, okostelefonon.

A mintegy 200 dolláros holmi akkumulátora egy töltéssel 10 óra „néma kiabálást” tesz lehetővé.

MeganeX

Szintén a Shiftall terméke az ultrakönnyű VR sisak 5,2K felbontású OLED kijelzővel. Ez egy ultrakönnyű, ultra-nagy felbontású VR headset, amely kompatibilis a SteamVR-rel.

Forrás: Shiftall

Fontos szempont a metaverzumban kószálóknak, hogy a VR headsetjük könnyű legyen. A meganeX nem csupán könnyű, de a gyártó szerint ez adja a világ legmagasabb felbontású, képfrissítésű VR-látványát az 5,2K HDR 10 bites képekkel, amelyek 120 Hz-es frissítési frekvenciával áradnak. Támogatja a 6DoF fejhelyzet-érzékelést, hogy élvezetesek legyenek a SteamVR alkalmazások.

Snapdragon XR1 platform hajtja, a kijelző 1,3 hüvelykes OLED Microdisplay 5,2K (2560 × 2560 szemenként) felbontással, 10 bites HDR / 120 Hz, súlya kábel nélkül 250g – s mintegy 900 dollárba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!