Ultrahosszú üzemidő és sportmód

2019.09.26. 12:04

Megjött a Huawei okosóráinak következő generációja

A Watch GT 2 sorozat modelljei 46mm-es, illetve 42mm-es kivitelben, elődjeiknél gazdagabb funkcionalitással érkeznek.

Forrás: Shutterstock

Összefoglalva: az okosórákat a legújabb, Kirin A1 chippel szerelték, amelynek ultra alacsony energiafogyasztása minden eddiginél hosszabb üzemidőt eredményez. A Watch GT 2 sorozat eszközei továbbá több sportmódot biztosítanak.

Az üzemidőbajnok

A Watch GT széria előző generációja már bizonyította, hogy a Huawei a hordozható okoseszközök területén is ügyel az akkumulátor extra hosszú üzemidejére. A Watch GT 2 még ennél is messzebb megy: a gyártó saját Kirin A1 chipkészletének köszönhetően tovább növelte az üzemidőt.

A lapka fejlett Bluetooth feldolgozóegységet, erőteljes hangfeldolgozó egységet, ultra alacsony energiafelhasználású alkalmazásprocesszort és külön energiakezelő egységet is tartalmaz a hosszantartó felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az okosórákba szerelt Kirin A1 chipkészlet Cortex-M7 processzort használva képes az ultra alacsony energiafogyasztás (10uA/MHz) elérésére, amely jelentős előrelépés az iparági átlaghoz képest.

Mindennapi használat során a Watch GT 2 46mm-es kivitele az intelligens pulzusmérő és a hívásértesítési funkciók folyamatos használatával, heti harminc Bluetooth hívással, fél óra zenehallgatással, kilencven percnyi aktív mozgással és a tudományos alvás mód éjszakai használatával,

egy töltéssel akár két hétig is képes folyamatosan működni.

Normál használat mellett a Watch GT 2 42mm-es verziója egyheti folyamatos használatot biztosít az eszköz tulajdonosa számára. Mindkét kivitel jelentős üzemidővel rendelkezik „GPS sport” módban is: a 46mm-es verzió 30 órán, a 42mm-es pedig 15 órán keresztül képes ebben a beállításban működni.

Látvány határok nélkül

A Watch GT okosórák előző generációjának klasszikus megjelenítését továbbörökítve, de továbbfejlesztve, a Huawei teljes kijelzős és kávamentes kialakítással látta el a modelleket. A 46mm-es sorozat számlapját drágakő-feldolgozási technikákat felhasználva alakította ki a gyártó. Az All-in-one 3D ívelt üveg és az egyedi kialakítású konkáv pontok felelnek az okosóra számlapjának különleges megjelenéséért.

A Watch GT 2 46mm-es sorozatát továbbá egy 1.39 hüvelykes AMOLED HD kijelzővel szerelte fel a Huawei, amely szélesebb színtartománnyal és ultravékony kialakításával az LCD kijelzőknél teljesebb kijelző színt és nagyobb kontrasztot biztosít.

Az okosóra 42mm-es verziója több eljárással kezelt, ívelt számlapja mindössze 9.4 mm vékony, és keskeny, divatos fémkeret díszíti.

Sportolóknak

A 46mm-es modell képes összekapcsolódni okoseszközökkel, és támogatja a Bluetooth hívásokat. Az eszköz telefonkönyv funkciójának köszönhetően a felhasználó elmentheti kedvenc ismerősei adatait, majd pár másodperc alatt elő is keresheti azokat. A Watch GT 2 nagy tárhellyel rendelkezik, akár 500 mp3 szám tárolására is képes, így edzés közben az óra tulajdonosa könnyedén válogathat a zeneszámai között.

Sport módban a Huawei legújabb okosórája 15 különböző mozgásformával kompatibilis: nyolc kültéri sporttal (futás, sétálás, mászás, túrázás, terepfutás, biciklizés, nyíltvízi úszás, triatlon) valamint hét beltérivel (sétálás, futás, biciklizés, úszómedencei úszás, szabadedzés, ellipszistréner, evezőgép), amelyekre az óra körülbelül 190 típusú adatból álló, teljes körű megfigyelést biztosít. Huawei okosóracsaládjának legújabb modelljei hordozható „személyi edzőként” is működnek. Lehetővé teszi az edzést megelőző adatelemzést, a mozgás alatti adatrögzítést, és az azt követő professzionális tanácsokat megjelenítését egyaránt.

Technológia az egészségmegőrzésért

A Watch GT 2 a pulzusmérés különböző módjaira képes: figyeli a lassú szívverés és a szívbénulás jeleit. A sport mód használatát kivéve a készülék minden esetben értesíti a felhasználót, ha a pulzusa több mint tíz percre 100 fölé emelkedik, vagy 50 alá esik. A Huawei Sports és Health alkalmazásokban a felhasználók valós időben is megtekinthetik a készülék által mért adatokat.

A pulzusmérés mellett további fontos funkció az alvásfigyelés. A Huawei új okosóráinak TruSleep 2.0 funkciója az éjszakai pihenés közben figyeli a valós idejű pulzust, a légzést és a big data segítségével értékeli az alvás minőségét. A gyártó mesterséges intelligencia technológiájának segítségével az okosóra pontosan elemzi az alvási problémákat és javaslatokat tesz a problémák megoldására, emellett személyre szabott alvási szolgáltatásokkal és jelentésekkel is segíti a felhasználót az alvás minőségének javításában.

Tartalmazza továbbá a Huawei saját fejlesztésű TruRelax technológiáját is, amely segíti a felhasználókat a stressz csökkentésében azáltal, hogy rögzíti a HRV (szívfrekvencia-variabilitás) értéket, és visszajelzést küld a tulajdonosa stressz indexének mértékéről.

Ezen felül emlékezteti a felhasználót arra, hogy egy bizonyos mennyiségű, üléssel töltött idő után álljon fel és mozogjon, azonban az óra tulajdonosa ezt a funkciót kikapcsolhatja. Az okoseszköz képes továbbá rögzíteni a naponta megtett lépések, az elégetett kalóriák és az ülő helyzetekből történő felállások számát is. Egész nap információkkal látja el a felhasználókat fizikai állapotukról, és segíti tulajdonosát az egészséges életmód és az ehhez szükséges szokások kialakításában.

A 46mm-es modellek férfias dizájnnal, bőr- valamint antiallergén szilikon szíjakkal október végén, a 42mm-es verzió nőies, sportos kivitelben november-decemberben érkezik a hazai boltokba.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!