Debrecen hírei

2019.02.04. 12:42

Kevésbé lopják a fákat

Debrecen - A negyedére csökkent a falopások száma a Nyírerdő Debreceni Erdészeténél.

Debrecen - A negyedére csökkent a falopások száma a Nyírerdő Debreceni Erdészeténél.

Jelentősen visszaesett a Mecsek erdeiből illegálisan eltulajdonított fa mennyisége mostanában, ami elsősorban a korábbiaknál hatékonyabb ellenőrzéseknek, illetve a drónokkal történő megfigyeléseknek köszönhető.

Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa ennek kapcsán azt közölte, hogy a Debrecen környéki erdőkben is számos dolgot tettek a falopások visszaszorítására az elmúlt években. Ennek ellenére sajnos továbbra is előfordul, hogy ismeretlenek eltulajdonítanak a készletezett faanyagból. A lopások a késő őszi időszakban, a hideg idő beköszöntével kezdődnek és a fűtési szezon végéig tartanak. Jellemzően kemény és lágy lombos tűzifát visznek el kisebb-nagyobb mennyiségben, de előfordul, hogy az ipari fából próbálnak dézsmálni.

Azt is megtudtuk, a szociális tűzifaprogram keretében mostanában olyan sok tűzifát osztottak ki, hogy a tavalyi télhez képest ezen a télen csaknem a negyedére csökkent a falopások száma. Ezen túlmenően a készletezett faanyagot az odavezető utakon árkok, sorompók kialakításával is próbálják védeni.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!