Debrecen hírei

2018.12.22. 13:27

Nyitva van a bolt? Hogy jár a busz? - Karácsonyi kisokos debrecenieknek

Debrecen - Legtöbben szeretjük otthon, meghitt körülmények között tölteni ezt a néhány napot, azonban ha mégis közbejön valami halaszthatatlan, jó tisztában lenni az ünnepi nyitva tartásokkal, ügyeletekkel és menetrendekkel. Ebben segítünk a következő összeállítással.

Debrecen - Legtöbben szeretjük otthon, meghitt körülmények között tölteni ezt a néhány napot, azonban ha mégis közbejön valami halaszthatatlan, jó tisztában lenni az ünnepi nyitva tartásokkal, ügyeletekkel és menetrendekkel. Ebben segítünk a következő összeállítással.

A helyi járatok közlekedése a következők szerint módosul az ünnep alatt: december 24-én (hétfőn) a villamosok, autóbuszok, és trolibuszok 16 óráig szabadnapi menetrend szerint közlekednek, ezt követően este 20 óra magasságáig csökkentett járatszámmal indulnak útnak. A járművek 25-én és 26-án (kedden és szerdán) ünnepnapi, munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően indulnak.

Az A1-es vásárlói járat ezeken a napokon nem közlekednek. Az Airport 1 és Airport 2 jelzésű autóbuszok egyedi menetrend szerint közlekednek.

További részletek a www.dkv.hu-n érhetőek el.

Parkolás, helyközi buszok és vasút

A DV Parking Kft. tájékoztatása alapján Debrecenben december 25-én és 26-án, az általuk működtetett felszíni várakozóhelyeken díjmentesen parkolhatnak az autósok.

A távolsági buszok hétfőn szabadnapra, kedden munkaszüneti napra, szerdán a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra vonatkozó menetrend szerint közlekednek. A kora reggeli járatok 25-én és 26-án többnyire nem járnak. Bővebb információ a www.emkk.hu-n.

A MÁV közleménye szerint december 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok.

A vasúttársaság a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül számos InterCity-t is indít. Ezek az ünnepi időszakban gyorsan megtelnek, ezért az InterCity-kre érdemes elővételben, utazás előtt több nappal megvenni a jegyeket. Érdemes továbbá tudni, hogy a 26 éven aluli diákigazolvánnyal nem rendelkező fiatalok a december 21-én 10 órától 2019. január 1-jén éjfélig tartó időszakban igénybe vehetik a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet.

Baj esetén

Debrecenben a felnőttorvosi ügyelet az I. sz. Belklinika épületében fogadja a betegeket, az ügyeleti szám: 52/404-040. A gyermekorvosi ügyelet a gyermekklinika épületében van, a telefonszám: 52/416-275. Fogászati ügyelet a gyermekek és felnőttek számára egyaránt 25-én és 26-án 8 és 14 óra közt érhető el a Szent Anna utca 11. szám alatt. Telefonszám: 52/416-261. A gyógyszertárak ügyeleti rendjéről itt tájékozódhatnak.

Boltok nyitva tartása

December 24-én a nagyobb áruházak általában 14 óráig lesznek nyitva, a kisebbeknél ez változó, van ahol 12 óráig lehet vásárolni. 25-én és 26-án csak a szokásos, ünnepeken is üzemelő helyeken, benzinkutakon, virágboltokban vásárolhatunk.


[related-post post_id="4082026"]

[related-post post_id="4082139"]

[related-post post_id="4085384"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!