Debrecen hírei

2018.12.24. 14:04

„Felejtsük el a munkát, és koncentráljunk egymásra”

Debrecen - Mészáros Tibort, a debreceni Csokonai Színház művészét kérdeztük, hogyan telik majd a karácsony.

Debrecen - Mészáros Tibort, a debreceni Csokonai Színház művészét kérdeztük, hogyan telik majd a karácsony.

– Nekünk az a legszebb hagyomány, hogy együtt van a család. A kisfiam most lett egy éves, így neki most kezd érdekes lenni az ünnep, de felfedezni igazán csak idén fogja. A nagylányom három éves, ő már nagyon várja a karácsonyt és eddig mivel kicsik voltak, a karácsonyfa is meglepetés volt. Idén az angyalka csak a fát hozza, és közösen fogjuk feldíszíteni – áradozott az apuka, és elárulta, lehet, hogy új szokást is bevezetnek ez évtől: – Tudtuk, hogy nagyon betáblázott lesz ez az időszak, így karácsony előtt már novemberben megvettük és becsomagoltuk az ajándékokat. Rá kellett jönnünk, ez nem is olyan rossz érzés, hogy nem az utolsó pillanatban kell rohanni, úgyhogy lehet, bevezetjük – nevetett a színművész, majd a Naplónak még elmesélte: a szentestét itthon töltik Debrecenben, és csak villámlátogatásra mennek haza a nagyszülőkhöz, mert két ünnep közt dolgoznak.

Odafigyelés

Mindenhol jó, de legjobb együtt lenni. – Ami igazán különlegessé teszi a mostani karácsonyt, hogy a gyermekek visszacsempészték a régi élményeket, a titkot, az izgalmat. Nagyon fontos, hogy minden más helyett inkább egymásra figyeljünk, bármennyire közhelyes is, de ez a legfontosabb. Az ember igyekszik az ünnepet áldottnál is áldottabbá tenni, ám mindezek mellett nem az ajándékozásról szól, hanem az együttlét megélésről – mondta Mészáros Tibor.

ND


[related-post post_id="4087813"]

[related-post post_id="4088129"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!