Debrecen hírei

2018.10.13. 13:33

Tök jó nap volt a Tócóskertben

Debrecen - Sok százan vettek részt a Tócóskerti lakótelepi családi programon.

Debrecen - Sok százan vettek részt a Tócóskerti lakótelepi családi programon.

Tök jó nap címmel rendezett szombaton lakótelepi napot a Forrás Lelki Segítők Egyesülete Debrecenben, a tócóskerti Angyalföld téren, ahol arcfestés, kézműveskedés, tök szépségverseny, hordólovaglás, ugrálóvár, állatsimogató, tűzoltóautó kipróbálás, cukorágyú és „kukoricázás” is várta a résztvevőket.

A közösség erősítése

Fegyveres Andrea intézményvezető, a Forrás Egyesület titkára a helyszínen azt mondta a rendezvényről, hogy mivel a lakótelepen nincs közösségi ház, céljuk a közösség ilyen módon történő erősítése, fejlesztése. A jelek szerint ez jól sikerült, hiszen a kellemes őszi napsütésben több száz felnőtt és gyermek vett részt a programokon. A legnagyobb sikert a három ugrálóvár a tűzoltóautó és az állatsimogató aratta. Utóbbi helyen egyebek mellett tyúkot, kígyót, teknőst, kecskét, tengerimalacot és nyulat is láthattak a gyerekek.

Annál az asztalnál is sokan megálltak néhány pillanatra, ahol a Halloween közeledtével erre az alkalomra faragott, feldíszített tököket állították ki. A legszebb munkát díjazták a szervezők.

Gyakrabban is lehetne

Találomra megszólítottunk néhány résztvevőt. Elsőként egy babakocsit toló anyukával elegyedtünk szóba. Tasi Mariann elmondta: férjével és két kislányával érkezett a Tök jó napra. A pici Viktória még csak másfél hónapos és alszik, miközben 3 éves testvére Dorina, - apukája felügyelete mellett - épp az egyik ugrálóvárban vezeti le energiáit. Kiderült, hogy a közelben, a Derék utcán laknak, és az óvodában látták az esemény hirdetését kiragasztva.

Nagyon jó ez a rendezvény, bár többször lenne ilyen! Havonta egyszer el tudnánk viselni"

– jelentette ki.

Minden korosztálynak jó

Sinkovics Zsolt 9 hónapos kisfiát, Sinkovics Bence Istvánt tartotta a karjában, miközben arról számolt be, hogy feleségével, rokonságával összesen 6-an érkeztek az Angyalföld térre. (A többiek épp másfelé keveredtek a tömegben.) – Remek kikapcsolódás ez szülőknek, gyerekeknek egyaránt. Nem vagyunk egész nap a házban. Az előbb épp az állatsimogatónál voltunk, ahol a kicsi a kecskével, a kismalaccal meg a kacsával ismerkedett – mondta az apuka. Hozzátette: igyekeznek majd minden más programlehetőséget is kipróbálni.

Pók és csillagocskák

– Szuper ez a rendezvény, a gyerekek nagyon élvezik. Itt lakunk a közelben, és máskor is voltunk ilyen napon – fogalmazott a két gyermekével, a 4 éves Koroknai Kittivel és a 8 éves Koroknai Szabolccsal érkezett Koroknainé Varga Tímea. Közben kiderült, hogy a kisfiú arcára fekete pókot, míg a kislányéra piros kis csillagocskákat festettek. Szabolcs elmondta: azért kért pókot, mert szereti a pókemberes történeteket, és talán így neki is szuperképességei lesznek. Kitti szerint szépek a csillagok. Megtudtuk, hogy a kézműveskedést is kipróbálták a gyerekek, az anyuka büszkén mutatta, hogy milyen szép dolgokat hoztak létre falevelekből, meg színes papírdarabkákból. A tűzoltóautót is megnézték, és az állatsimogatót sem hagyták ki. Miután szinte mindent kipróbáltak, elégedetten térnek haza.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!