Debrecen hírei

2018.08.19. 09:59

Több tűzesethez riasztották a tűzoltókat szombaton

Hajdú-Bihar - Egy melléképület is lángolt Hajdúhadházon, a tulajdonosát füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - Egy melléképület is lángolt Hajdúhadházon, a tulajdonosát füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. Ügyeleti hírek.

Szombat reggel Debrecenben, a Leiningen utcában egy húsz méter magas fa meghasadt és egy éppen előtte elhaladó kamionra borult. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, majd daru segítségével leemelték a kamionról. A jármű vezetője nem sérült meg, azonban jelentős anyagi kár keletkezett – tájékoztatta lapunkat Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Elmondta, szombaton ezer négyzetméteren az avar lángolt Létavértesen, a Szabadság utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Tépén, a Kossuth utcában egy ezerötszáz négyzetméteres területen legelő és két körbála kapott lángra. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Melléképületben is keletkezett tűz szombaton Hajdúhadházon, a Nap utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megkezdték a tűz oltását, majd a hivatásos egység egy vízsugárral az utómunkálatokat végezte el. Az oltásban részt vevő tulajdonost füstmérgezés gyanújával szállította kórházba a mentőszolgálat.

Kabán, a Rákóczi Ferenc utcában egy kazánházban az elektromos fővezeték teljes terjedelmében lángolt tegnap délután. A kabai önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók három porral oltó készülékkel a tüzet eloltották, majd a tűzoltók a terültet átvizsgálták, lezárták. Az áramszolgáltató szakemberei a feszültségmentesítést végezték el. A tűz miatt nagyobb anyagi kár keletkezett.

Egy motorkerékpár két személygépkocsival ütközött össze szombaton Hajdúböszörményben, az Erdély utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a motorkerékpárból kifolyt olajat felitatták. A balesetben nem sérült meg senki.

Szombat este Debrecenben, a Balmazújvárosi úton egy teherautó egy rámpáról lecsúszott és megdőlt. A debreceni hivatásos tűzoltók daru segítségével a teherautót visszaemelték, így annak sem vezetője, sem rakománya nem sérült meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!